Més L’Alcora-Compromís reclama els informes que avalen les macroplantes fotovoltaiques projectades en la localitat

El portaveu municipal de Més l’Alcora-Compromís, Agustín Chiva, ha reclamat a l’equip de govern una còpia dels informes que autoritzen cadascuna de les plantes solars projectades en la localitat.

Chiva ha mostrat la seva preocupació per l’impacte mediambiental que tindran les diferents megaplantes fotovoltaiques sobre el terme municipal de l’Alcora i les seues corresponents línies d’evacuació. “Volem saber si el conjunt de megaplantes solars projectades permetran el creixement industrial de l’Alcora i quins ingressos aportaran al municipi”, ha afegit el responsable de Més l’Alcora-Compromís a l’Ajuntament.

Entre els projectes fotovoltaics en fase de tramitació figura un d’enorme envergadura promogut per la mercantil madrilenya Sonnedix España Solar Energy, controlada pel fons inversor JP Morgan. El projecte, denominat Duquessa Solar, ocuparà 616.112 metres quadrats de sòl al nord de l’embassament de Sitjar, la qual cosa ocasionarà un evident impacte paisatgístic en aquest punt del terme de l’Alcora.

A més de reclamar a l’equip de govern tota la informació oficial disponible, Agustín Chiva també s’ha reunit amb els dos diputats provincials de Compromís, David Guardiola i Maria Fajardo, per a traslladar-los la seva preocupació i planificar l’estratègia a seguir en aquest important assumpte. “Ens preocupen molt aquest tipus de projectes perquè ens semblen desmesurats. Creiem que és necessari defensar el nostre territori enfront dels megaprojectes energètics especulatius i apostar per un model sostenible, de proximitat i de producció col·lectiva”, ha remarcat Chiva.

Informació i Foto: Més l’Alcora Compromis

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: