Més d’un terç de les persones usuàries del TRAM d’Alacant afirma que li agrada viatjar en tramvia i que ho prefereix a altres mitjans de transport

Més d’un terç de les persones usuàries del TRAM d’Alacant, en concret el 36,5 %, assegura que li agrada viatjar al metropolità i que prefereix desplaçar-se amb el tramvia davant d’altres opcions de transport, segons es desprèn dels resultats del darrer Índex de Satisfacció al Client (ISC) corresponent al 2022.

Aquest estudi, que permet conèixer anualment l’opinió dels clients i les clientes sobre el servei del TRAM d’Alacant, es va realitzar al setembre, després d’efectuar 1.515 entrevistes amb un error estadístic per a les dades globals del +2,52 % amb un nivell de significativitat del 95,5%, entre els viatgers i viatgeres més grans de 15 anys de les quatre línies de tramvia, la del tren-TRAM i la del tren dièsel.

A més, els viatgers que opten pel TRAM d’Alacant ho fan, principalment, per no disposar de vehicle privat (49,6 %); per no disposar d’un altre mitjà públic (18,1%); i davant de les dificultats per trobar aparcament 17,3%. La resta utilitzen el metropolità per qüestions com la comoditat (10,9%), economia/estalvi (7,4%), rapidesa (7%), o proximitat (5%).

Cal destacar que la crisi econòmica incideix directament en l’ús del TRAM d’Alacant, com demostra que el percentatge d’usuaris i usuàries que responen a l’enquesta que ho fan per economia/estalvi, el 7,4 % esmentat, l’any passat era només de l’1,9%, cosa que significa un increment del 5,5% en un sol exercici.

El mateix informe assenyala que el 24,1% dels passatgers i passatgeres del TRAM d’Alacant asseguren que es desplacen amb aquest sistema de transport malgrat posseir vehicle propi, davant del 75,9% que no disposa de cotxe particular i es considera un viatger obligat.

Quant al transbordament de línies, el 16,2 % sí que realitza aquest tipus de desplaçaments, mentre que el 83,8 % restant no ho efectua. L’estació on més moviment de canvi de línies es produeix és a la de Marq-Castell (54,4 %), seguida de Benidorm (29 %), Lucentum (17,9 %) i Estels (5,1 %) .

Valoració del servei

Les persones usuàries han atorgat una valoració de 8,60 punts sobre 10 al servei global de transport que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la xarxa del TRAM d’Alacant, d’acord amb els resultats de l’Índex de Satisfacció al Client ( ISC) 2022.

El percentatge d’usuaris i usuàries que considera “satisfactori” el servei que es presta és del 95,6%, el 35,7% dels quals atorga la màxima qualificació de 10 punts. El percentatge que el qualifica de “normal” és del 3,4% i només l’1% restant sent “insatisfacció” amb el funcionament.

Els aspectes del servei que han rebut millor valoració per part dels clients i les clientes són la senyalització (8,94); l’accessibilitat al tren (8,90); la seguretat en el trajecte (8,89); l’accessibilitat a l’estació (8.89) i la puntualitat (8.77) punts.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: