Més de 600 persones han participat en la campanya de prevenció d’incendis en la interfície urbà-forestal

Informació i Foto:www.gva.es

Més de 600 persones han participat en les 28 trobades informatives realitzades en diversos municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar la prevenció i l’autoprotecció dels habitants de la interfície urbà-forestal (IUF), zones limítrofes o que es troben dins del medi natural. Estes activitats s’emmarquen en una campanya de divulgació organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb la col·laboració dels ajuntaments, la Diputació de València, consorcis de bombers i agents mediambientals.

Són part de les actuacions impulsades des del Consell a fi de conscienciar a la ciutadania sobre els riscos d’incendis i el que tots podem fer per a evitar-los i protegir-nos d’ells, com ha apuntat la consellera Elena Cebrián esta setmana en la seua compareixença per a donar compte de la gestió en prevenció d’incendis i en matèria forestal.

Amb el lema “Stop al foc. Protegix la teua Vivenda i la teua Urbanització”, la campanya s’ha centrat a sensibilitzar i conscienciar sobre el risc que comporta viure en estos enclavaments i com previndre el risc d’incendis i fomentar l’autoprotecció, anticipant-se al sinistre. S’ha desenvolupat entre els mesos d’abril i agost entre residents de 86 urbanitzacions amb alt risc d’incendi, nuclis rurals dispersos i disseminats limítrofs amb terreny forestal.

En les xarrades s’han explicat els perills que comporta el fet de viure en un espai rodejat de massa forestal i de la necessitat de compromís dels veïns, tant a nivell individual com a col·lectiu, en l’adopció de quantes mesures siguen necessàries per a minimitzar al màxim el risc d’incendi.

Els assistents a les xarrades han conegut la seua responsabilitat per a evitar negligències i han valorat molt positivament la seua oportunitat i les recomanacions per a previndre el risc d’incendi forestal, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill.

A més, han pres consciència que estes vivendes, que en molts casos s’usen com a segona residència o es destinen a ús turístic en temporada vacacional de major risc, requerixen una major atenció davant de la prevenció i protecció de les masses forestals.

Les xarrades divulgatives han tingut lloc en onze comarques. El 71% s’han dut a terme a la província de València, seguida per Castelló i Alacant amb 18% i 11%, respectivament. Estos percentatges corresponen a la major concentració d’urbanitzacions, que a València representen el 78%; Castelló, 19%; i Alacant, 3%.

En funció de la ràtio de persones que han assistit a les trobades informatives i quant a nombre de sessions, la comarca amb major participació ha sigut Camp de Túria, la Ribera Alta i la Plana Alta. La resta de xarrades s’han realitzat en la comarques del Comptat, l’Alcoià, Alt Millars, Baix Maestrat, Camp de Morvedre, la Safor, la Vall d’Albaida i Utiel-Requena.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d