Més de 400 persones donen suport a Castelló a un Besign que aixeca el disseny valencià a l’esfera internacional com a cita oficial de València Capital Mundial del Disseny 2022

Després de l’aturada forçosa per la pandèmia, hi havia ganes de Besign. El Festival Interdisciplinar de Disseny de Castelló ha acomiadat aquest dissabte la seua quarta edició, marcada pel binomi disseny-territori que ha guiat cada jornada i que ha encoratjat un elenc de talleristes i ponents 100% valencià; i el repte de consolidar la biennal, impulsada per L’Exprimidora, a l’escena dels festivals de disseny.
Les xifres d’assistència que han acompanyat la quinzena de cites programades pel festival confirmen que el disseny ‘fet aquí’ ha volat alt aquests dies, i que el sector passa un moment “de solidesa inqüestionable”, indica Cris Cavaller, presidenta de l’Exprimidora .
Des de la seva arrencada dimecres passat, 26 d’octubre, més de 400 persones han donat pols al Besign Fest, satèl·lit oficial a la província de València Capital Mundial del Disseny 2022.
Al voltant de 80 assistents van acudir al Paranimf de la Universitat Jaume I per veure el documental ‘Detrás’, que s’endinsa de la mà del director, el dissenyador i publicista Jorge Martínez, en els processos creatius dels temples de l’alta cuina espanyola.
Per part seva, els tres tallers previstos en aquesta edició, el d’intervenció urbana del col·lectiu El fabricant de spheras, el de lettering impartit per Koi Samsa i el de ceràmica d’Ana Illueca, han penjat el cartell de complet, amb 70 participants en total .
Els dos ‘cara a cara’ amb professionals del sector escenificats al PechaKucha Night vol. 21 a Les Aules (amb les 11 propostes de Creatias Estudio, Fira Mart, Héctor Serrano, Agapurni, Ángela Moya, l’estudi d’arquitectura Teresa Carrau, la marca de moda sostenible VORAMAR FanPlastic, l’artivista Natalia Lobato, i Somnia); i a la marató de microponències al Teatre del Raval amb Clausell Studio, Marisa Gallén, Clap Studio, Odosdesign, Julieta XLF, Daniel Rodríguez, Utopicum i Yinsen, han atret prop de 300 veus. Públic que se suma al que no s’ha volgut perdre, també a Les Aules, l’exposició 3/4 Disseny de producte emergent, sinergies de ferms internacionals amb l’UJI.
“Sens dubte, el Besign Fest 2022 ha estat especial per moltes raons. No només pel seu esperat retorn, sinó perquè aquest ha aterrat a més en el marc de la Capitalitat”, avança Cris Cavaller. “Estar al programa oficial de València Capital Mundial del Disseny ens oferia arribar a més persones, tenir un festival més rellevant i unir esforços per promoure aquest tipus d’esdeveniments que arriben no només al sector del disseny, sinó a tota la població, i el repte s’ha aconseguit”.
“Apropar el disseny a la gent; mostrar el seu potencial per millorar el dia a dia, per impactar socialment d’una manera positiva i per contribuir a un desenvolupament a tots els nivells figurava també al rànquing d’inquietuds i desitjos del festival, i la resposta del públic ha cobert aquestes expectatives. Així que posem el comptador a zero per a la cinquena edició. Ens veiem el 2024!”, conclou.
Sobre L’Exprimidora
L’espremedora és l’Associació de Dissenyadors i Creatius de la província de Castelló. Fundada fa 10 anys, suposa una fita a l’associacionisme del sector del disseny a la província. L’espremedora aglutina més de 30 estudis i 200 professionals del disseny gràfic, de producte, interiorisme, fotografia i disciplines afins. L’objectiu del col·lectiu és valoritzar el paper de les i els dissenyadors tant a la societat, com a les institucions polítiques i els sectors econòmics.

Informació i Foto: La Exprimidora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: