Més de 3.300 visitants coneixen el Fadrí i el Refugi Antiaeri durant l’estiu

El Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) ha fet públiques les dades de visitants de la temporada estival, corresponents als mesos de juliol i d’agost. Així, més de 3.300 persones han visitat el campanar del Fadrí i el Refugi Antiaeri en les darreres setmanes. En concret, 1.991 persones han visitat el Fadrí i 1.418 persones el Refugi Antiaeri de la Guerra Civil de la plaça Tetuan. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, s’ha mostrat satisfeta per unes dades “que mostren l’interès dels visitants per uns monuments que són tot un atractiu cultural i turístic”.

Al Refugi de la plaça Tetuan poden entrar 30 persones màxim, amb mascareta obligatòria en tot el recinte i mantenint una distància de seguretat de 2 metres, amb ús de gel hidroalcohòlic. En cas dels grups, podran ser de fins a 15 persones. L’horari de visites és de 16.00 a 19.00 hores de dimarts a dissabte; i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Per la seua banda, l’aforament de la Torre del Campanar és de 15 persones, amb les mateixes mesures sanitàries. Es pot visitar de dimarts a dissabte, de 11.00 a 13.00 hores.

Cal recordar que el Refugi Antiaeri va estrenar recentment nova escenografia, que representa un grup de persones tancades enmig d’un bombardeig. La mostra va ser renovada durant el temps de tancament amb la col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica.

“Les visites al Fadrí i el refugi són una aposta clara d’aquest govern per a donar a conèixer el patrimoni municipal i la història de la nostra ciutat”, ha explicat Ruiz. La regidora ha agraït també a l’equip del MUCC la tasca realitzada, d’informació als visitants i de les visites guiades.

En actiu després de 15 mesos

Tant el Fadrí com el Refugi Antiaeri van permanèixer tancats durant quinze mesos, a causa de les condicions sociosanitàries de la COVID-19. Ambdós espais romanien clausurats des de l’inici del confinament, en març del 2020, i després dels informes favorables, tornaren a obrir-se al públic el 6 de juliol.

Continuen els itineraris del MUCC

El MUCC va engegar també el mes de juliol, el calendari de visites guiades per professionals a l’itinerari de la Muralla Medieval, a la qual segueixen les rutes pels Espais de la Memòria, el Castelló Republicà, Dones Immortals al cementiri de Sant Josep, el Castell Vell, i la Vil·la Romana de Vinamargo. Per concertar visites organitzades, el públic ha de fer reserva prèvia al correu electrònic info@mucc.es. Les activitats es realitzen tant en valencià com en castellà, amb un aforament màxim de 20 persones i totes les mesures sanitàries.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: