Més de 3.000 esportistes participaran a la ‘V Gran Cursa del Mediterrani’ que tindrà lloc el 12 de novembre amb el suport de la Diputació d’Alacant

La província acollirà el proper diumenge 12 de novembre una nova edició de ‘La Gran Cursa del Mediterrani’, un esdeveniment esportiu únic al món que uneix running i padelsurf. La Diputació d’Alacant impulsa aquesta iniciativa que cada any reuneix un nombre més gran de participants i que destaca especialment per la singularitat i bellesa del seu traçat.

El president de la institució provincial, Toni Pérez, i el diputat d’Esports, Bernabé Cano, han donat a conèixer aquest matí tots els detalls d’aquesta proposta que uneix en el recorregut als municipis d’Alacant, Elx i Santa Pola.

“Parlem d´un esdeveniment de primer nivell que uneix dos tipus de proves, que reuneix un gran nombre de participants, més de 3.000 en aquesta edició, i que té un important retorn per a la nostra província”, ha assenyalat el president, que ha destacat també l’aposta decidida de la Diputació per l’esport “com a component turístic, a l’àmbit promocional, però sobretot, pensant en els nostres esportistes, en les organitzacions, en els clubs i en tots aquells que es deixen la pell, dia a dia, perquè l’oferta esportiva formi part del nostre calendari provincial”.

La presentació també ha comptat amb la intervenció de l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano, els regidors d’Esports d’Alacant i Elx, Antonio Gallego i José Navarro, el president del Club Atlètic Montemar, José Pedro García, i el president del Club Parres Center, Daniel Parres.

Els tres representants municipals han coincidit a agrair la implicació de la institució provincial amb aquest projecte “que té una important repercussió per a les nostres localitats, no només a nivell esportiu, sinó també des del punt de vista turístic i econòmic”, ha indicat Loreto Serrano.

“Per a la ciutat d´Alacant és un orgull ser el punt de partida d´aquesta iniciativa que enllaça competició reglada, família i, gràcies al suport de la Diputació, municipis, una cosa que ens enriqueix a tots”, ha manifestat Antonio Gallego, mentre que José Navarro ha explicat que aquest esdeveniment “no es limita a ser una activitat esportiva a l’ús, sinó que també trasllada i exposa tots els beneficis de la nostra terra; a nivell turístic, a nivell socioeconòmic i, també, des del punt de vista del compromís social”.

‘V Gran Cursa de la Mediterrània 21K’

Com és habitual, la ‘V Gran Cursa del Mediterrani’ sortirà des de la ciutat d’Alacant, a les portes del Palau Provincial, i transcorrerà paral·lela a la costa per enclavaments tan emblemàtics com el Parc El Palmerar, les platges d’Urbanova, Arenals del Sol i el Carabassí o el Far de Santa Pola. En total, 21,0975 quilòmetres que culminaran a la Platja Varadero de Santa Pola.

Al llarg de tot el traçat hi haurà diversos punts d’animació i avituallament amb aigua, gels energètics i begudes isotòniques. A més, als corredors se’ls oferirà el trasllat amb autobús -amb diferents rutes entre Alacant, Elx i Santa Pola- i un servei de guarda-roba que els permetrà deixar les seves pertinences al punt de sortida i recollir-les a l’arribada.

Fins ara s’han sumat a aquesta iniciativa més de 3.000 esportistes procedents no només de la geografia espanyola, sinó també de països com la Gran Bretanya o els Països Nòrdics. En aquest sentit, José Pedro García ha detallat que, de totes les inscripcions rebudes, el 80% són nacionals, mentre que el 20% restant procedeix de fora. Així mateix, més del 25% dels participants són dones.

‘V Gran Cursa del Mediterrani SUP Race’

Aquí els padelsurfistes podran triar entre diferents categories, des de la SUB 8 fins a l’Elit Gran Kahuna +60. En el cas concret de l’Élit / SUB 18, la prova tindrà un recorregut de 13 quilòmetres per mar des de la Platja d’Urbanova (Alacant), passant per Arenales del Sol i amb meta a la Platja Varadero (Santa Pola).

La resta de modalitats realitzaran les seves proves a la Platja Varadero, inclosa la més popular, Rookie, de caràcter lúdic i no competitiu. A més, com a novetat aquest any, s’ha incorporat la categoria Elit amb taula inflable.

Entre els aspectes més significatius d’aquest any destaca, tal com ha avançat Daniel Parres, el caràcter inclusiu, ja que durant l’esdeveniment es posaran a disposició de les persones amb discapacitat unes noves cadires adaptades que els permetran gaudir d’aquesta activitat.

La cinquena edició d’aquesta competició serà puntuable per a la Copa d’Espanya de SUP Race de Llarga Distància 2023 i pel Circuit Mediterrani.

Igual que a la prova a peu, la ‘V Gran Cursa del Mediterrani Sup Race’ oferirà el servei de trasllat i el de guarda-roba

Fira del Corredor

Aquesta gran festa de l’esport contempla, a més, el desenvolupament d’una Fira del Corredor als jardins del Palau Provincial, un espai on es duran a terme diverses activitats complementàries, obertes al públic en general, durant els dies previs -divendres 10 i dissabte 11 de novembre-

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: