Més de 200 pacients oncològiques participen en els programes de la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia «José Soriano Ramos» de l’UJI

La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia «José Soriano Ramos» de la Universitat Jaume I ha celebrat un acte commemoratiu pel seu primer aniversari en el qual ha fet balanç dels diferents programes que desenvolupa per a promoure el benestar dels pacients amb càncer a través de l’exercici físic. L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudis i Formació Permanent, Isabel García Izquierdo; el director de la Càtedra, Eladio Collado; la coordinadora de projectes de la Càtedra, Elena García, i representants de les diferents entitats col·laboradores.

En l’acte, la vicerectora Isabel García Izquierdo ha agraït «tot el treball fet per la Càtedra durant aquest any en una nova àrea d’estudi que desperta cada vegada més interés entre els professionals de la salut i altres disciplines relacionades, per la creixent evidència científica dels beneficis de l’exercici físic en els pacients amb càncer». En aquest sentit, ha animat al personal de la Càtedra a continuar travant amb la mateixa dedicació i professionalitat d’aquest primer any perquè «és necessari continuar ampliant la investigació i formació en aquest àmbit que planteja múltiples qüestions a explorar per a contribuir a augmentar la qualitat de vida dels pacients oncològics».

Quant al balanç d’aquest primer any, Eladio Collado ha afirmat que la Càtedra «ha superat àmpliament les expectatives inicials» i que, actualment, a través dels diversos programes d’investigació que promou, «dona cabuda a més de 200 pacients oncològiques de tota la província, que treballen regularment en programes d’exercici físic dirigits per especialistes».

El director de la Càtedra ha explicat que aquesta iniciativa, que conjumina el vessant social, pel col·lectiu al qual es dirigeix, la perspectiva docent i investigadora, a través dels programes d’investigació, i el treball des de l’àmbit assistencial, ha experimentat un creixent interés per part de diverses entitats i agents socials, que han passat a col·laborar activament. A més, ha destacat la posada en marxa del postgrau d’especialització en Activitat Física i Oncologia, «un curs molt específic que fins ara només es podia cursar en una altra ciutat d’Espanya i a través del qual podrem comptar a Castelló amb graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport especialitzats en aquesta àrea de coneixement», ha assenyalat.

No obstant això, el director de la Càtedra ha afirmat que «la major satisfacció d’aquest primer any és veure la quantitat de vincles emocionals que s’han generat entre les pròpies pacients, com els beneficia aquesta ajuda mútua i com elles mateixes han fet del projecte la seua bandera».

En l’acte també s’ha reconegut el suport de les diferents entitats col·laboradores i s’ha fet lliurament de quatre beques de postgrau del Diploma d’especialització en Activitat Física i Oncologia. Finalment, s’ha presentat la samarreta commemorativa «Yo soy CAFO», que s’ha entregat a representants de les pacients i dels equips d’investigació, voluntariat i col·laboradors, i el ventall «Malditos sofocos».

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: