Més de 11.700 persones ja han rebut a la Comunitat Valenciana la dosi de reforç enfront de la covid19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc de la campanya de vacunació enfront de l’Covid-19, ja ha administrat 11.746 dosis de reforç de la vacuna de la covid-19 a les persones grans que viuen en residències ia les persones amb patologies de risc.

Fins ara, ja són 8.735 les persones grans que han rebut aquesta dosi extra. Durant aquesta setmana, la Conselleria de Sanitat continuarà amb l’administració de la dosi de reforç en les residències de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és que els 21.000 residents completin la seva pauta de vacunació amb aquesta tercera dosi en les pròximes setmanes.

Per a això, des de la Conselleria de Sanitat es realitza l’enviament de les dosis necessàries a cada residència de majors, i en el mateix centre, es immunitza a la gent gran, bé per part de personal sanitari de la pròpia residència o en cas de no disposar, es desplaça personal sanitari de Sanitat.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el nostre objectiu és que el grup de població més vulnerable, com són la gent gran, estiguin totalment protegits enfront de virus. Així, amb aquesta tercera dosi refermem aquesta protecció, i ens permetrà evitar possibles contagis, així com reduir els casos greus en aquestes persones, que són més sensibles a virus perquè gran part pateix altres patologies de base “.

D’altra banda, Sanitat ja ha administrat 3.011 dosis de reforç a persones amb patologies de risc enfront de l’Covid-19, grup de risc de persones immunodeprimides o en tractament immunosupressor aprovat pel Ministeri en l’Estratègia de Vacunació. De fet, la previsió d’aquesta setmana és continuar amb la vacunació de persones d’aquest grup, que a la Comunitat es calcula que són 37.000 persones.

Així mateix, la Conselleria de Sanitat seguirà oferint aquesta setmana la possibilitat de vacunar sense necessitat de cita prèvia. Fins al moment, 31.242 persones han acudit a vacunar sense cita prèvia a algun dels punts de vacunació distribuïts per la Comunitat Valenciana, així com als punts itinerants o unitats mòbils que s’han instal·lat durant esdeveniments específics, com partits de futbol, ​​per apropar la vacuna als ciutadans.

Sanitat administra 50.025 dosis de vacunes aquesta setmana

En el marc de la campanya de vacunació programada, la Conselleria de Sanitat té previst administrar aquesta setmana 50.025 dosi de la vacuna Covid-19 en els diferents punts de vacunació de la Comunitat Valenciana a aquelles persones que han estat citades.

Principalment, es van a inocular 39.328 dosis de Pfizer i 12.627 de Moderna, a més de 70 segones dosis d’AstraZeneca. La majoria de les persones citades amb Pfizer i Moderna són persones de el grup d’edat de 12 a 39 anys que estan pendents de la segona dosi de la vacuna. La resta de vacunes van destinades a recaptació de persones pendents de la vacuna i a persones en condicions d’alt risc.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: