Més de 1.100 dones aturades seran contractades a ajuntaments petits a través de Labora amb el programa Avalem Dones

Labora ha publicat a la seva pàgina web consultar aquí el llistat d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que podran contractar dones aturades a través del programa Avalem Dones. En total, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació calcula que amb aquest ajut es podran beneficiar de manera directa un total de 1.186 dones aturades.

Gràcies a aquestes subvencions, 367 municipis de menys de 5.000 habitants o que pertanyen al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana podran realitzar contractes d’un any a dones aturades (71 d’Alacant, 111 de Castelló i 185 de València).

Cal recordar que per ser seleccionada en aquest i altres programes de Labora és imprescindible estar donada d’alta com a demandant de feina al Servei Valencià d’Ocupació i Formació consultar aquí

En aquest sentit, les dones aturades no s’han d’apuntar a cap programa, sinó que seran seleccionades entre les inscrites que compleixin els requisits. Així mateix, la ciutadania té a la vostra disposició un servei d’orientació per donar-vos suport personalitzat en la vostra recerca de feina.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació destinarà 14 milions d’euros de fons del SEPE al finançament dels costos salarials, inclosa la cotització a la Seguretat Social, de les dones aturades, que seran contractades per a l’execució de les actuacions programades per l’entitat beneficiària.

Segons es constata de manera reiterada en totes les sèries estadístiques que s’hi publiquen, la desocupació afecta especialment les dones; en concret les estadístiques d’octubre de 2021 corroboren que l’atur femení a la Comunitat Valenciana supera en més d’un 20 % el dels homes, per la qual cosa cal que s’introdueixin mesures tendents a reduir una bretxa que deixa en situació d’especial vulnerabilitat a aquest col·lectiu.

Aquesta situació de desequilibri entre l’atur masculí i el femení augmenta en aquells municipis més petits, on les limitades possibilitats que brinda el mercat laboral redueixen encara més les possibilitats que tenen les dones de trobar un lloc de treball.

Labora està apostant a la majoria de les seves accions a afavorir la inserció laboral de les dones, amb aquesta i altres ajudes específiques per a elles. Aquest any s’han publicat subvencions destinades íntegrament a les dones, com ara els tallers d’ocupació per a dones, o dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, ajuts per a cursos en competències digitals per a dones o itineraris d’inserció. A més, a la majoria de les ajudes ofertes per l’organisme, ser dona dóna més punts en els sondejos de selecció o es perceben quanties superiors per contractar dones.

Les dades ofertes per l’Enquesta de Població activa confirmen la desigualtat a l’accés de les dones al mercat laboral: les taxes d’activitat i ocupació són inferiors entre les dones (-10,4% i -11,2% respectivament), mentre que la taxa d’atur és de 3,9 punts superior a la dels homes.

Les dones inscrites com a demandants d’ocupació parades tenen un nivell formatiu més alt que els homes (13% universitàries enfront del 9,2% universitaris), però, una vegada entren en situació d’atur els costa més trobar una feina, i més de la meitat de les dones aturades ho són de llarga durada (63,7% davant del 54,7% aturats de llarga durada). A més, el percentatge de dones que estant parades no reben cap mena de prestació és de més de 7,2 punts superior al dels homes.

Labora ha posat a disposició de la ciutadania un butlletí digital on les persones inscrites reben informació al seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: