Medi Ambient dóna a conèixer l’informe sobre el control de plagues a Vinaròs

Informació: http://www.vinaros.es
Foto: http://www.tripadvisor.es

Aquest dimarts s’ha donat a conèixer l’informe exhaustiu sobre el control de plagues a Vinaròs, encarregat expressament per la regidoria de Medi Ambient i Agricultura a l’empresa adjudicatària d’aquest servei.

Aquest document permet fer un diagnòstic precís sobre quina és la realitat del municipi pel que fa a les plagues de rates i paneroles i a més detalla accions que s’han dut a terme, així com zones i focus privats conflictius que s’han de tractar per evitar la proliferació d’aquests animals.

“Es tracta d’un informe de 41 pàgina, molt complet, i en el qual s’analitza tota la població, incloent tant la costa nord com la costa sud, per conèixer al detall la situació d’aquestes plagues. Aquest text podrà consultar-se en els propers dies a la web municipal “, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner.

Jesús González, delegat a Castelló de l’empresa Lokímica, concessionària del servei de control de plagues a Vinaròs, ha explicat que porten pràcticament un any treballant en la localitat i que cada tres mesos sanegen el clavegueram per evitar rosegadors i paneroles, variant el tractament per a que els insectes no generen resistència.

“La situació que ens vam trobar inicialment a Vinaròs era d’una gran quantitat de rosegadors i paneroles. Per això, vam realitzar un primer tractament de xoc i vam aconseguir baixar els nivells d’incidències. No obstant això, aquests han tornat a augmentar després de l’estiu pel que, a petició de l’Ajuntament, vam elaborar aquest diagnòstic i vam decidir triplicar a finals de setembre l’equip assignat a la localitat per fer una campanya especial i integral a Vinaròs, tractant de nou totes les trapes tant públiques com privades”, ha assenyalat González.

D’aquesta manera, tal com detalla l’estudi, es va dividir la població en tres zones i es va assignar un equip de reforç per a parcs, per tal de tallar aquest problema. “La conclusió a la qual arribem és que les altes temperatures, unides a les pluges que hi va haver aquest estiu, van afavorir la proliferació de paneroles. No obstant això, també hem detectat que els carrers amb més queixes de rosegadors i d’aquests insectes són aquelles on hi ha baixos, cases o solars abandonats”, ha expressat González.

D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària assenyala que és molt important que es mantinguen netes aquestes propietats i ha indicat que seguiran treballant en col·laboració amb l’Ajuntament per a realitzar els tractaments i assessorar els veïns que ho necessiten. El regidor de l’àrea ha acabat explicant que aquest informe ha estat elevat ja als serveis tècnics i que s’informarà als propietaris dels focus privats detectats. En el cas que ells no actuen, es podrà fer d’ofici i sancionar el responsable “perquè si hi ha un problema de salubritat és una cosa que ens afecta a tots”.

Nova ordenança del Medi Rural

Durant aquesta mateixa roda de premsa, Moliner ha explicat que ja està a punt la nova ordenança del medi rural que, després de ser consensuada amb diversos sectors i passar pel Consell Municipal Agrari serà presentada en el proper plenari per votar la seua aprovació.

“L’ordenança anterior deixava alguns aspectes sense regular i ens faltaven mecanismes executius i sancionadors per poder actuar en certs casos. Per això és que vam decidir realitzar amb els tècnics una nova ordenança més completa i adaptada a la realitat actual “, ha comentat.

En aquest document es regulen les pastures, la col·locació de ruscs d’abelles o la gestió de purins, així com els abocaments incontrolats, l’estacionament de vehicles durant les collites o el manteniment de tanques amb arbustos per evitar que envaeixin la via pública. “Es tracta d’una eina viva, que podrà anar millorant amb les aportacions de tots i totes, però crèiem que era molt necessària per regular aquests aspectes relacionats amb el medi rural que no estaven reflectits fins ara”, ha conclòs Moliner.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: