Medi Ambient dóna a conèixer l’informe sobre el control de plagues a Vinaròs

Informació: http://www.vinaros.es
Foto: http://www.tripadvisor.es

Aquest dimarts s’ha donat a conèixer l’informe exhaustiu sobre el control de plagues a Vinaròs, encarregat expressament per la regidoria de Medi Ambient i Agricultura a l’empresa adjudicatària d’aquest servei.

Aquest document permet fer un diagnòstic precís sobre quina és la realitat del municipi pel que fa a les plagues de rates i paneroles i a més detalla accions que s’han dut a terme, així com zones i focus privats conflictius que s’han de tractar per evitar la proliferació d’aquests animals.

“Es tracta d’un informe de 41 pàgina, molt complet, i en el qual s’analitza tota la població, incloent tant la costa nord com la costa sud, per conèixer al detall la situació d’aquestes plagues. Aquest text podrà consultar-se en els propers dies a la web municipal “, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner.

Jesús González, delegat a Castelló de l’empresa Lokímica, concessionària del servei de control de plagues a Vinaròs, ha explicat que porten pràcticament un any treballant en la localitat i que cada tres mesos sanegen el clavegueram per evitar rosegadors i paneroles, variant el tractament per a que els insectes no generen resistència.

“La situació que ens vam trobar inicialment a Vinaròs era d’una gran quantitat de rosegadors i paneroles. Per això, vam realitzar un primer tractament de xoc i vam aconseguir baixar els nivells d’incidències. No obstant això, aquests han tornat a augmentar després de l’estiu pel que, a petició de l’Ajuntament, vam elaborar aquest diagnòstic i vam decidir triplicar a finals de setembre l’equip assignat a la localitat per fer una campanya especial i integral a Vinaròs, tractant de nou totes les trapes tant públiques com privades”, ha assenyalat González.

D’aquesta manera, tal com detalla l’estudi, es va dividir la població en tres zones i es va assignar un equip de reforç per a parcs, per tal de tallar aquest problema. “La conclusió a la qual arribem és que les altes temperatures, unides a les pluges que hi va haver aquest estiu, van afavorir la proliferació de paneroles. No obstant això, també hem detectat que els carrers amb més queixes de rosegadors i d’aquests insectes són aquelles on hi ha baixos, cases o solars abandonats”, ha expressat González.

D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària assenyala que és molt important que es mantinguen netes aquestes propietats i ha indicat que seguiran treballant en col·laboració amb l’Ajuntament per a realitzar els tractaments i assessorar els veïns que ho necessiten. El regidor de l’àrea ha acabat explicant que aquest informe ha estat elevat ja als serveis tècnics i que s’informarà als propietaris dels focus privats detectats. En el cas que ells no actuen, es podrà fer d’ofici i sancionar el responsable “perquè si hi ha un problema de salubritat és una cosa que ens afecta a tots”.

Nova ordenança del Medi Rural

Durant aquesta mateixa roda de premsa, Moliner ha explicat que ja està a punt la nova ordenança del medi rural que, després de ser consensuada amb diversos sectors i passar pel Consell Municipal Agrari serà presentada en el proper plenari per votar la seua aprovació.

“L’ordenança anterior deixava alguns aspectes sense regular i ens faltaven mecanismes executius i sancionadors per poder actuar en certs casos. Per això és que vam decidir realitzar amb els tècnics una nova ordenança més completa i adaptada a la realitat actual “, ha comentat.

En aquest document es regulen les pastures, la col·locació de ruscs d’abelles o la gestió de purins, així com els abocaments incontrolats, l’estacionament de vehicles durant les collites o el manteniment de tanques amb arbustos per evitar que envaeixin la via pública. “Es tracta d’una eina viva, que podrà anar millorant amb les aportacions de tots i totes, però crèiem que era molt necessària per regular aquests aspectes relacionats amb el medi rural que no estaven reflectits fins ara”, ha conclòs Moliner.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: