Medi Ambient convoca ajudes per valor de 500.000 euros per a actuacions de prevenció al risc d’inundació a municipis del Baix Segura

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha convocat ajudes per valor de 500.000 euros per a l’adaptació al risc d’inundació d’edificacions, equipaments i instal·lacions a municipis de la Vega Baixa, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV ).

Aquestes ajudes, ha explicat la directora general de l‟Aigua, Sabina Galindo, “formen part del pla Vega Renhace, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i s‟enquadren en les mesures d‟adaptació al canvi climàtic i prevenció i gestió de riscos relacionats amb el clima com poden ser les inundacions en una zona molt vulnerable com és el Baix Segura”.

En aquest sentit ha assenyalat que les ajudes van dirigides als municipis de Torrevella, Oriola, Pilar de la Foradada, Almoradí, Callosa de Segura, Rojals, Guardamar del Segura, Albatera, Catral, Redován, Sant Fulgenci, Dolors, Cox, Bigastre, Sant Miquel de Salines, Benejúzar, Els Montesinos, Rafal, Formentera del Segura, Benijófar, Algorfa, Granja de Rocamora, Jacarilla, Sant Isidre, Benferri, Daya Nueva i Daya Vella, així com a El Realengo i Sant Felip Neri, pedanies de Crevillent .

“D’aquesta manera –ha destacat Sabina Galindo– des de la Conselleria donem cobertura a una àrea territorial de més de 350.000 habitants perquè es puguin dur a terme les actuacions necessàries per a l’adaptació de les infraestructures i dels diferents sectors econòmics a eventuals riscos de inundació i reduir la vulnerabilitat daquesta zona”.

Així, les ajudes van destinades a l’adquisició d’equipaments o materials que impedeixin l’entrada d’aigües o en facilitin l’evacuació, com ara barreres temporals o permanents, vàlvules antiretorn i altres elements, a la conca baixa del riu Segura.

Els beneficiaris poden ser administracions públiques, persones físiques o jurídiques i qualsevol entitat del sector públic institucional que duguin a terme actuacions, dins làmbit territorial definit, per minimitzar els danys que produeixen les inundacions.

Aquests ajuts es financen amb fons procedents del mecanisme per a la recuperació i resiliència, Next Generation EU, i es concediran amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per al 2023. El termini de presentació de les sol·licituds serà d’un mes a partir del dia següent al de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria al DOGV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: