Mazón: “Puig manté el Consell més car de la història mentre la inflació està disparada i les famílies no poden afrontar la tornada a l’escola”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha criticat avui que Ximo Puig “mantingui el Consell més car de la història de la Comunitat mentre la inflació està disparada i les famílies no arriben a final de mes i no poden afrontar la tornada a l’escola”.

Mazón ha retret Puig que tingui una estructura de 12 conselleries -11 més Presidència de la Generalitat- “que no ha servit per a res en termes d’eficàcia, únicament per al repartiment de butaques i tractar de garantir-se la pau interna”.

El president del PPCV ha recordat que Puig va prometre abans d’arribar a la Generalitat que eliminaria les secretaries autonòmiques i els sotssecretaris i limitaria els llocs de lliure designació. “No només no ha complert res, sinó que ha ampliat el nombre d’alts càrrecs. Va dir que eliminaria les 17 secretaries autonòmiques que hi havia a l’últim Govern del PPCV i la realitat és que avui en té 29. I la nòmina d’assessors puja cada mes”.

“És una manca de respecte cap a la situació que travessen els ciutadans, amb una inflació desbocada que fa que milers de famílies no arribin a final de mes i no puguin omplir la cistella de la compra o el dipòsit de benzina”. “Puig hauria de donar exemple i emprendre una reforma profunda per adequar l’administració al context actual”.

El president del PPCV ha assenyalat que “totes les famílies i empreses valencianes estan canviant els seus hàbits i estan havent de fer front a una pujada desorbitada dels preus i reestructurant les economies, però Puig segueix igual, només fa que augmentar el greix polític del seu administració per garantir-ne la pau política. No és a l’alçada de la realitat per la qual estan passant els valencians”.

En aquest sentit, Mazón ha criticat que “Puig crea comissionats ad hoc per a exconsellers. No té objeccions a gastar més diners de tots els valencians per tenir més endollats”.

Mazón ha afirmat que, si el PPCV obté la confiança dels ciutadans i governa la Generalitat, reduirà el nombre actual de conselleries. “Cal ser responsable i prioritzar. Avui hi ha més de 1.000 milions d’euros a la Generalitat inservibles, entre duplicitats, quiosquets i un excés a l’administració, uns diners que destinarem a reforçar els serveis socials”, ha assenyalat. Cal recordar que mentre el 2015 el cost del sector públic era de 2.039 milions d’euros, el 2022 puja a 3.707 milions

El president del PPCV ha recordat que el Govern de Puig ha disparat el cost del sector públic un 82% respecte a l’últim govern del PPCV i ha creat més d’una dotzena de nous organismes, empreses, fundacions i guinguetes el cost anual de les quals ronda els 450 milions . “D’aquest cost, la meitat se’n va per a despeses de personal i funcionament, però el resultat dels ens i la comesa és més que dubtós. Per això cal una reestructuració important”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: