Mazón proposa la supressió de totes les taxes als pescadors de la Comunitat Valenciana mentre duri la situació d’inflació “inassumible”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat avui l’eliminació de totes les taxes de llicències i portuàries als pescadors de la Comunitat mentre duri una situació d’inflació que és inassumible.

Així ho ha traslladat avui als representants de la Confraria de Pescadors Sant Pere de Castelló, amb qui s’ha reunit amb la presidenta del PP de la província de Castelló, Marta Barrachina i la presidenta del PP local, Begoña Carrasco. Mazón ha recordat que la proposta d´eximir de les taxes portuàries va ser de les primeres que va llançar el PPCV com a conseqüència de la crisi del sector primari i l´increment dels combustibles.

El president del PPCV ha assenyalat que la pesca “és un sector estratègic per a la Comunitat Valenciana, afectat de manera significativa per lʻaugment del preu dels carburants”. “La despesa de combustible per a una embarcació d’arrossegament arriba a suposar fins al 70% de la despesa total. És inassumible i amb prou feines queda marge per treballar”, ha manifestat Mazón. El president del PPCV ha afirmat que les administracions “tenen l´obligació de buscar solucions per garantir que la pesca segueixi sent clau en l´economia valenciana”.

Els pescadors, herois

“Avui se segueixen cobrant les taxes, el preu de la gasolina està disparat, els ajuts no arriben. Estem condemnant els pescadors que no puguin pescar, i és un autèntic drama. Demanem a la Generalitat que exigeixi també l’ampliació dels dies per poder sortir a pescar”, ha assenyalat.

Així mateix, Mazón s’ha compromès a crear quan sigui President de la Generalitat una Direcció General de Pesca “per consolidar la interlocució amb el sector i agilitzar la cerca de solucions als seus problemes. Cal millorar la interlocució a nivell autonòmic, però també per traslladar els acords i decisions adoptats al Govern d’Espanya ia la UE”.

“Cal atendre i donar resposta a un sector que avui està format per herois i no n’hi ha prou amb promeses que després no es compleixen. N’hi ha prou de menysprear els pescadors. La Comunitat Valenciana necessita uns pescadors amb possibilitats reals”, ha dit.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: