Mazón posa en valor la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per reivindicar l’aigua que necessita la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha posat en valor la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per reclamar l’aigua que necessita el nostre territori durant la inauguració de la planta fotovoltaica i la bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (S.A.T) núm. 3.569 “Virgen del Rosario – Los Suizos” d’Albatera.

El president ha subratllat que “arriben els temps de la unitat de tota la nostra terra per a la defensa i l´aprofitament de l´aigua que mereixem, amb la unitat de tots, defensant-ho amb ungles i dents perquè tenim raó”.

Mazón ha mostrat el compromís del nou Consell amb l’aigua “d’una manera clara”. En aquesta línia, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana pateix un deute d’inversió i finançament per part del Govern Central i ha manifestat la seva sorpresa perquè “mai podíem imaginar que tindríem un deute de l’aigua amb més de 25 transvasaments sectorials que se’ns han anat retallant amb el Tajo-Segura”, ha puntualitzat el cap de l’executiu valencià.

Igualment, ha destacat Albatera com a “punt estratègic i d’ancoratge dels dos transvasaments més necessaris que tenim”, a més de com a exemple “de saber utilitzar i aprofitar l’aigua amb responsabilitat i amb sostenibilitat energètica” ja que l’aigua “és l’or del segle XXI”.

Al seu parer, la bassa de reg d’Albatera és “una obra emblemàtica i única a la Comunitat Valenciana” i ha criticat que “mai va tenir suport de l’anterior Generalitat Valenciana”. Per això, s’ha compromès a recolzar “les obres del postrevassament, per al regadiu per degoteig al Baix Segura i per evitar bombaments que també estan encarint energèticament la seva distribució”, a més de seguir reivindicant el transvasament Tajo-Segura.

La planta fotovoltaica de la SAT “Virgen del Rosario – Los Suizos” ubicada a Fondó dels Frares compta amb una potència per a autoconsum de 1,012 Mw, mentre que la bassa de reg a Albatera satisfà la demanda de reg dels agricultors del terme municipal amb una capacitat de més de 600.000 metres cúbics daigua.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d