Mazón ofereix acords a Ximo Puig

Reforç en atenció primària, desbloqueig dels programes socials, finançament autonòmic, rodalies, ocupació jove i els problemes i oportunitats que té en aquests moments les províncies de València, Alacant i Castelló són els principals temes que el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana , Carlos Mazón, ha plantejat avui el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la trobada que han mantingut avui.

Aquesta primera reunió s’ha produït gairebé sis mesos després de l’elecció de Mazón com a líder del PPCV i més de dos mesos després de sol·licitar-la. “Aquestes trobades s’hauria d’emmarcar dins de la normalitat i d’una societat democràtica i m’hauria agradat que fos abans perquè hi havia molts temes pendents, com ara la possibilitat d’haver treballat en esmenes conjuntes als Pressupostos Generals de l’Estat o als de la Generalitat”, ha manifestat Mazón.

“Aquesta opció no s’ha pogut donar, però des del PPCV seguim pensant que la via dels acords és la millor possible. El Partit Popular sempre ha estat obert al diàleg i n’hem donat mostres. Alcem-nos, el Pla Resistir o els pressupostos de les tres diputacions provincials en són un bon exemple. Els ciutadans estan cansats de crispació, travessem una situació econòmica i social molt preocupant amb el Covid i hem de fer un esforç. La Comunitat Valenciana ha d’estar per sobre de qualsevol altre interès”, ha assenyalat.

Així, Mazón ha manifestat que davant del que és preocupant de la situació sanitària que estem vivint és “imprescindible un pla exprés de reforç de l’atenció primària, la posada en marxa, de manera urgent, de punts d’atenció per a la realització de tests d’antígens i PCR’s gratuïts i informació permanent a ajuntaments i diputacions”.

El president del PPCV ha assenyalat que algunes de les iniciatives que li ha plantejat al president “requereixen de la unió de forces per aixecar la veu davant del Govern d´Espanya, com en els casos del finançament, inversions del govern d´Espanya a la Comunitat Valenciana, la recuperació i impuls dels trens de rodalies o l’aigua, on el sud de la Comunitat es juga molt amb el Tajo-Segura”.

En aquest sentit, Mazón ha proposat a Puig que “implanti un sistema pel qual els fons europeus donin prioritat a aquells projectes que vagin encaminats a generar ocupació a menors de 35 anys, per baixar les altes taxes d’atur a la gent jove”.

A més, ha indicat que altres dels punts “depenen directament de la voluntat de Puig, com és el cas de la taxa turística. És un cop més, és un error que a més arriba al pitjor moment i que compta amb el rebuig de tot el sector. En mans de Puig està parar-la, ha de reconsiderar la seva cessió als seus socis de Govern”, ha indicat, però en el cas que no ho pugui fer, com sembla que serà, “li he proposat una aliança per a aquest tema a tots els municipis de la Comunitat on es vulgui implantar”.

Mazón ha reiterat que “baixar els impostos, tal com planteja el PPCV, no només és urgent i necessari, sinó que és una obligació moral”.

D’altra banda, el president del PPCV ha exigit a Puig que, després dels informes del Síndic i les investigacions obertes per diferents institucions, desbloquegi les investigacions i arribi fins a les darreres conseqüències en els casos d’abusos a menors als centres dels centres de titularitat pública”. Així mateix, Mazón considera que el tripartit d’esquerres està més preocupat pels problemes interns de partit de cadascun dels membres que pels problemes reals dels ciutadans.

Carlos Mazón ha reclamat a Puig que “cal desbloquejar la gestió en matèria de dependència, Ingrés Mínim Vital, Renda Valenciana d’Inclusió, habitatge social i pobresa energètica en què aquest Consell no ha pressupostat ni un euro per al proper any i ha rebutjat el pla de xoc amb 50 milions proposat pel GPP”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: