Mazón exigeix reduir els impostos especials als hidrocarburs i aplicar un IVA reduït

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha exigit avui al Consell de Puig que “redueixi immediatament els impostos especials als hidrocarburs i apliqui un IVA reduït per pal·liar els efectes de la crisi que estem vivint tant les famílies com les empreses”.

El president del PPCV ha manifestat que durant les últimes setmanes s’està demostrat que “hi ha dues maneres de governar a Espanya, les comunitats del PP on es baixen impostos i es prenen mesures per fer front a la crisi i les autonomies on governa el PSOE a les que impera la inacció i la manca de sensibilitat”.

Mazón ha anunciat que “davant la manca d’iniciatives de Puig, el GPP ha presentat una PNL a les Corts en què es proposen una sèrie de mesures de caràcter urgent i que es poden posar en marxa de manera immediata i que afecten les economies domèstiques, professionals i empreses dependents dels combustibles per a les seves activitats”.

El president del PPCV ha recordat que “proposem un paquet dʻajudes de 400 milions dʻeuros a autònoms i pimes, especialment dirigit al sector del transport i alguns sectors primaris i que anirien a càrrec dels més de 800 milions dʻeuros que es recapten en el concepte de la taxa dels hidrocarburs”.

“Així com 100 milions d’euros que anirien a càrrec dels més de 151 milions que es recapten de la taxa de l’energia a la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha afirmat que des de ja està a disposició de Puig per seure a negociar, dialogar i pactar aquest paquet de mesures que són molt beneficioses per als ciutadans de la Comunitat Valenciana i ha defensat que “el més important és tornar l’autonomia i el control dels diners als ciutadans”.

Carlos Mazón ha explicat que “l’excepcionalitat del comportament dels preus ha esdevingut una situació socioeconòmica insostenible que demanda mesures fins i tot més immediates que les suggerides actuacions sobre les tarifes impositives”, ha afirmat.

Mazón ha insistit que “es tracta d’actuacions urgents que afecten les economies domèstiques, molts professionals, empreses dependents dels combustibles en les seves activitats. Els agricultors han patit un augment de l’electricitat del 350% i el gasoil B gairebé se’ls ha duplicat un any”. Els preus en habitatge, en aigua, en electricitat, gas i altres combustibles s’han incrementat només l’any 2021 un 27,6 %

El president del PPCV ha lamentat que “la pressió exercida per aquests alts preus energètics és especialment sensible a la Comunitat Valenciana, on els preus en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles s’han incrementat només l’any 2021 en un 27, 6%. Per això cal introduir canvis en la tributació i no es pot entendre que en aquest gravíssim context es continuïn endarrerint decisions inajornables”.

Mazón ha explicat que “aquests alts preus energètics estan portant, a recaptacions rècord a l’Impost Especial d’Hidrocarburs ia l’Impost sobre el Valor Afegit. Per això, cal introduir canvis que permetin suspendre els impostos especials als hidrocarburs i aplicar un IVA reduït, en situacions excepcionals, com l’actual. No sembla raonable que en aquests moments siguin els Estats els que obtenen una recaptació extraordinària”.

El president del PPCV ha explicat que “no s’entén que, amb aquest gravíssim context, es continuïn endarrerint decisions inajornables. El Govern de Sánchez i de Puig han d’executar de manera immediata mesures per aportar solucions a aquesta situació”.

En aquest sentit, Mazón ha criticat durament el President Puig “perquè en lloc de posar en marxa mesures efectives es dedica a tapar les vergonyes i la manca de gestió de Sánchez. Els préstecs que ha anunciat perquè les benzineres puguin fer front als 20 cèntims de rebaixa és una cortina de fum més per amagar la manca d’iniciativa”.

Abaixar l’IRPF als salaris més baixos

El president del PPCV ha manifestat que “la prioritat absoluta és la rebaixa de l´IRPF als salaris més baixos, suspendre taxes, llicències i altres costos associats als sectors més afectats per aquesta crisi mentre duri l´alça dels preus”.

Carlos Mazón ha afirmat que “cal eximir o bonificar els pescadors del pagament de les taxes portuàries i pesqueres als ports de titularitat de la Generalitat Valenciana com a mínim en els propers 3 mesos”.

Així, ha recordat que “des de fa mesos el PPCV proposa una rebaixa fiscal per a la Comunitat Valenciana, que suposa un estalvi al contribuent de 1.500 milions d’euros”.

Mesures per a les famílies

En aquest sentit, el president del PPCV ha exigit a Puig que recuperi les ajudes per a pobresa per un import de 5 milions d’euros i creï el Fons valencià per a l’eficiència energètica i la garantia de subministraments bàsics.

“És fonamental que s’estableixi una línia d’ajudes directes per compensar la pujada del rebut, a aquelles famílies que no puguin acollir-se al bo social elèctric/tèrmic però que per les circumstàncies excepcionals que travessem, estiguin en risc clar de pobresa energètica i tèrmica” .

Mazón ha explicat que “Sánchez hauria d’aplicar un tipus impositiu súper reduït del 4% de l’IVA al subministrament de gas natural i de calefacció urbana i aprovar un pla de contingència que garanteixi el subministrament de productes bàsics a la població”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: