Mazón exigeix la posada en marxa d’un bo exprés per al comerç i la baixada d’impostos immediata

El president de el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exigit avui a l’Consell que posi en marxa de manera immediata un Bono Exprés per al comerç, que incentivi la compra i una baixada d’impostos per mantenir l’ocupació en el sector.

Mazón s’ha pronunciat així després de la reunió mantinguda amb el president de la Confederació Espanyola de Comerç, Rafael Torres, a la qual també ha assistit la secretària general de l’PPCV, Mª José Catalá.

El president de l’PPCV ha denunciat que “el nostre comerç urbà, de proximitat i de ciutat està sent un dels sectors més abandonats per part dels governs socialistes”.

En aquest sentit, el president dels populars ha lamentat que “al costat de l’hostaleria i a el turisme, el comerç ha estat desatès per part dels nostres governants, tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana i hi ha molta ocupació vinculat a al sector”.

Carlos Mazón ha denunciat que “entre les mesures anunciada per Sánchez ahir no es podran aplicar a el 70% dels comerços” i lamenta que “no són d’aplicació immediata, el que aventura una tardor molt fred perquè no es va a poder encendre ni la calefacció ”

Així, Carlos Mazón ha afirmat que és un sector molt perjudicat per l’actual crisi i per la falta de mesures d’incentivació. “A la manca d’ajudes per part de Govern i de el Consell s’uneix la pujada de la quota d’autònoms, la pujada de la llum i el menyspreu a les ajudes europees”.

“Des del PPCV proposem un paquet de mesures immediates, com el bo exprés o la baixada de l’IAE com hem fet ja en la Diputació d’Alacant. Mentre que a Alacant pagaran un 5% d’IAE en la resta de la Comunitat pagaran un 30% “, ha assegurat el president de el partit popular.

Així, Mazón ha assegurat que “és el moment de posar en marxa mesures audaços com les que proposa el PPCV perquè el comerç de la Comunitat Valenciana necessita aixecar la persiana”.

Per la seva banda la secretària general de l’PPCV i portaveu de l’PP a l’Ajuntament de València, Mª José Catalá, ha assenyalat que des del PP a l’Ajuntament de València ha presentat un pla de rebaixes fiscals en l’IBI per a l’any 2022.

Les mesures proposades pel PP beneficiària a tots els habitatges i immobles destinats a activitats econòmiques amb rebaixes de el tipus de gravamen de l’IBI de l’20% i un 30% per immobles que tributen per l’ús diferenciat, és a dir comerços, hostalers, autònoms, oci i pimes.

La proposta Reduir el tipus de gravamen de l’IBI en un 20% per immobles de naturalesa urbana i un 30% per immobles que tributen per l’ús diferenciat. Amb aquesta opció el tipus de gravamen de l’IBI per a immobles de naturalesa urbana a València quedaria fixat en el 0,602%. El tipus de gravamen de l’IBI per a ús diferenciat es situaria en del 0,835%.

Amb exemple que pot afectar un comerç del Cabanyal que paga ara 1.400 euros per l’IBI es veuria beneficiat en més de 420 euros d’estalvi en impostos l’any 2022. Estem parlant que a les classes mitjanes i treballadores estalviar entre 50 i 100 euros de l’ IBI per a 2022

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: