Mazón “El PPCV porta la iniciativa de les mesures que necesita la Comunitat Valenciana davant la crisi”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat avui que el PPCV “porta la iniciativa de les mesures que necessita la Comunitat Valenciana davant la crisi”.

El president del PPCV s’ha pronunciat així davant la reunió que el pròxim 3 de maig mantindrà amb el cap del Consell després de sol·licitar-lo en una carta el passat 12 d’abril i en la qual li presentarà el Decàleg per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana que resumeix les propostes del PPCV elaborades al costat dels sectors socials i professionals. En la missiva, Mazón expressava la seva preocupació per la greu situació social i econòmica de la Comunitat Valenciana davant la crisi provocada per la inflació i per la guerra d’Ucraïna.

“Ratifiquem la nostra mà tendida, pel bé de la Comunitat Valenciana. El PPCV ha mogut fitxa per responsabilitat i espero per part de Puig que hi hagi diàleg. Aquí no es tracta de sigles, es tracta de fer la vida més fàcil als ciutadans, especialment a aquells que ho estan passant pitjor i que tenen dificultats per a arribar a final de mes. El retard de Puig a posar en marxa solucions davant la crisi és injustificable”, ha manifestat.

Mazón ha expressat la voluntat d’analitzar amb Puig les mesures plantejades pel PPCV, que ha qualificat de “urgents, estudiades i treballades, que és el que necessita la Comunitat”. “Lamentablement ja hem vist què és el que passa quan el tripartit presenta les seves mesures: sorgeixen decrets llei que han de ser reemplaçats per la seva falta de rigor i que deixen en evidència a tot un Consell. Aquí estan les propostes del PPCV per a anar a cap segur”, ha manifestat.

Entre les propostes s’inclouen ajudes de fins a 500 milions d’euros per a pal·liar els efectes de la pujada del gas i l’electricitat, amb especial incidència en transportistes, pescadors, agricultors o autònoms i la recuperació d’ajudes per a frenar la pobresa energètica. Així mateix, es recull la petició d’exigir al Govern central mesures com deflactar els llindars corresponents a cada tram de l’IRPF, així com els mínims personals i la resta de deduccions per a ajustar el pagament d’impostos a la veritable capacitat econòmica dels contribuents.

Mazón ha mostrat també el seu interès a abordar amb Puig qüestionis com la taxa turística i la necessitat d’una reforma urgent del sistema de finançament. “Veiem feblesa a Puig en aquestes dues qüestions. La taxa turística és perjudicial per a la Comunitat i no pot jugar a la distracció amb ella quan el PSPV la secunda per a acontentar els seus socis de Govern”.

“El mateix ocorre amb el finançament. El Govern de Sánchez menysté a la Comunitat i Puig no pot cenyir-se a les promeses ni tirar per la borda el consens del qual gaudeix en la Comunitat perquè el nou model sigui un fet”, ha manifestat. Mazón ha assenyalat que el PPCV presentarà mocions en tots els ajuntaments sobre aquestes dues qüestions.

 

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: