Mazón defensa el pes estratègic de la província d’Alacant en la captació de fons europeus per a la digitalització

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha clausurat aquest matí al MARQ la jornada sobre ‘Captació de Fons per a l’Administració Pública’ que organitza CENID -Centre d’Intel·ligència Digital de la Província d’Alacant-. Allà, el responsable institucional ha destacat que la província “ultima projectes, però ha de saber enfocar-los bé i tenir clar el que vol en la jungla dels fons europeus, perquè els territoris que estiguem preparats i que ho fem junts, amb el suport de la Diputació, les universitats, els investigadors i les entitats empresarials, sumarem punts a l’hora de sobreviure i d’incorporar aquestes inversions amb el pes mereixem i per al qual ens estem preparant “.

“Seguim treballant en xarxa, seguim donant informació, assessorament i concreció a través d’aquest gran instrument a el servei a l’municipalisme que és CENID”, ha apuntat el president, que ha insistit en la idea d’aconseguir recursos, perquè “estem perfectament preparats des del punt de vista tècnic i operatiu, però sobretot des del punt de vista tàctic i estratègic, fonamental a l’hora de moure pels circuits burocràtics europeus “.

Segons ha concretat Mazón, que ha estat acompanyat en la clausura de l’esdeveniment per la diputada de Projectes Europeus, María Gómez, i pel CEO de CENID, Manuel Palomar, “la província no té el pes que mereix en el repartiment de fons europeus, però sí tenim el talent, el territori, la capacitat i les infraestructures. El que necessitem és el que tenim, i hem de posar-lo en valor, organitzar-lo i coordinar-lo “.

Aquesta és la raó, tal com ha recordat, “per la qual vam posar en marxa CENID, amb la suma de tots i des de la perspectiva universitària, però pensant en la seva aplicació i funcionalitat”.

Finalment, el responsable institucional ha puntualitzat que els projectes que s’estan desenvolupant “ens poden valer a tots, d’una manera o d’una altra. Aquesta cultura europea se centra en estratègies concretes, en terminis detallats i aquesta mentalitat més aviat que tard ens donarà resultats, perquè la digitalització ha vingut per quedar-se i els que estiguem millor preparats i més avançats guanyarem el futur abans que ningú “.

CENID, una aposta de la Diputació, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, neix de les sinergies i la coordinació entre institucions i persegueix implementar la transformació tecnològica d’entitats, empreses i ajuntaments del territori. Durant la trobada celebrada al Museu Arqueològic d’Alacant, que ha comptat amb un planter de ponències d’especialistes en programes formatius, projectes internacionals d’R + D + I i tracció inversora, els experts han detallat les millors eines i instruments de captació de fons i iniciatives europees.

Els experts han exposat als representants de les administracions que han participat els procediments, estratègies i oportunitats més idònies perquè els ens locals obtinguin fons de la Unió Europea destinats a la digitalització de les seves administracions, així com la seva inclusió en plans que afavoreixin la transformació cap al Horitzó Europa -Next Generation-.

Mazón ha recordat que CENID “és un projecte necessari per a la província d’Alacant i per a tota la Comunitat Valenciana, com a motor de transformació digital”. Amb aquesta finalitat, segons ha concretat el president, “aprofitarem les oportunitats que se’ns presenten des de la Unió Europea, tant financera com estratègicament, per propiciar que la província sigui un eix tractor i receptor d’importants projectes i empreses de tot l’arc mediterrani i de l’àmbit internacional “.

Mazón ha insistit finalment en la prioritat de bolcar recursos en la transformació digital “perquè les nostres petites i mitjanes empreses, els nostres comerços, la nostra hostaleria, els nostres ajuntaments, els nostres sectors productius i la societat en general s’integrin en aquest ecosistema d’el canvi i de la innovació aplicada a serveis, productes i atenció ciutadana “.

CENID, objectius

El Centre d’Intel·ligència Digital és una iniciativa que neix de la confluència de tres institucions amb la finalitat d’impulsar els processos d’innovació, generació i transferència de coneixements i tecnologia cap a ajuntaments, pimes, sectors productius, organismes i professionals de la província per implementar el desenvolupament econòmic del territori.

Aquest centre s’encarrega de propiciar i desenvolupar estratègies conjuntes de digitalització, seguint un full de ruta que afavoreixi l’impuls d’un ecosistema innovador, l’assessoria de plans directors i el foment de la sostenibilitat mediambiental.

L’excel·lència digital, l’aposta per la intel·ligència artificial i la captació de fons, a través de línies d’actuació conjuntes, marquen el full de ruta d’CENID.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: