Mazón advoca per permetre les cremes agrícoles controlades per no enfonsar més el camp valencià

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exigit a Puig que “declari la situació d´emergència perquè es pugui dur a terme les cremes necessàries i controlades per part del nostre sector agrícola i silvícola amb l´objectiu de no enfonsar més al camp valencià”.

Aquesta petició ha estat realitzada per Carlos Mazón després de mantenir una trobada amb representants d’AVA al terme municipal de Benavites, on ha recorregut diversos camps i ha conegut de primera mà la gran preocupació dels agricultors valencians davant una prohibició més per part del govern de Espanya. La visita ha comptat amb la presència del president del PP a la província de València Vicent Mompó, i el president d’AVA, Cristóbal Aguado.

Mazón ha explicat que “aquesta Llei no permet que els residus poden ser triturats al terreny, i han de ser traslladats i tractats per un gestor autoritzat, amb el cost econòmic i producció de la petjada de carboni que això comporta”.

Cada decisió del Govern de Sánchez és una estacada més a l’agricultura valenciana. Els deixa sense aigua i cada dia els complica més de seguir la seva activitat. La nova Llei denomina les restes de vegetació generades a l’entorn agrària o silvícola, residus. Això és una barbaritat i la punta al camp, que ha de ser eliminat de la Llei perquè genera grans costos i perjudicis a aquest sector tan fonamental”.

El president del PPCV ha assegurat que “aquest nou marc legislatiu estableix la prohibició, de forma general, de les restes de poda a les zones de cultiu, cosa que genera un problema extraordinari, un més, als ja de per si mateix acumulats pels professionals”.

Davant d’aquesta situació, Carlos Mazón ha exigit a Sánchez i Puig que “cal habilitar una solució immediata a aquesta problemàtica tan greu. Demanem que s’aclareixi, com més aviat millor, l’excepcionalitat a la prohibició amb què el PSOE ha condemnat els agricultors”.

El president del PPCV ha demanat que “les cremes quedin subjectes a les autoritzacions que estaven en vigor abans d’entrar en vigor aquesta llei, s’estaven atorgant per part dels ajuntaments conforme als seus plans locals de crema

“És urgent establir una solució i ajudar els nostres professionals, perquè el PSOE és un mestre per generar problemes, però és incapaç d’ajudar. Resulta dramàtic que els que estan sotmesos per plagues, com el cotonet o la pinolà, els que pateixen una competitivitat lesiva encoratjada per polítiques que els abandonen; els qui demanen ajudes que no reben; i pateixen una crisi eterna, ara rebin aquesta garrotada”.

Carlos Mazón ha lamentat que “un altre cop el Consell de Puig hagi donat l’esquena a aquest sector. Van tenir l’oportunitat de pronunciar-se sobre el text d’aquesta llei, però van preferir el silenci i no van posar objeccions a la Llei pel que fa a aquesta prohibició. Puig ha de plantar cara i esmenar la Llei. El PPCV ho farà al Congrés, el Senat i les Corts. El temps s?esgota. No es pot aguantar més”.

Per part seua, el President del PP de la província de València, Vicent Mompó ha afirmat que “l’agricultura valenciana està farta de la incompetència de la Conselleria d’Agricultura i el Ministeri de Transició Ecològica. A la situació d’emergència que estan patint, per la pujada brutal dels costos de producció i la baixada generalitzada dels preus en origen, ara s’hi afegeix la prohibició de les cremes, una mesura que ofega més els nostres agricultors”.

“El PSOE de Sánchez, el PSPV i els seus socis de Compromís no paren de sorprendre’ns. No coneixen la realitat del camp i això és conseqüència d’aplicar polítiques des dels despatxos, sense trepitjar els bancals. Així és impossible gestionar bé. Si volen que els agricultors gestionin les restes de la poda com si fos plàstic, ha de ser l’Estat el que ha de tenir les màquines suficients i posar-les a disposició de tothom. Recaure’l sobre el pagès és un despropòsit”.

Mompó s’ha preguntat “on és Mireia Mollà i perquè no ha frenat a temps aquesta calamitat. No pot ser que no s’hagin pronunciat ni hagi sortit a defensar el camp valencià” i ha assenyalat “però que es pot esperar d’una Consellera que posa rucs al Desert de les Palmes i se’l moren, d’una Conselleria que pretén enganyar a la gent mentint sobre l’origen de les taronges o d’una Conselleria que encara no ha fet res efectiu per frenar les plagues com la del cotonet.

El dirigent popular ha anunciat que “a la Diputació de València exigirem, a través d’una moció, una excepció per als agricultors valencians a la prohibició imposada pel PSOE. També la presentarem a tots els ajuntaments i demanarem que l’ordre es publiqui amb caràcter d’urgència.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: