Marzà: “Invertim 63,4 milions d’euros en la millora de 41 centres educatius de la Marina Alta”

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, ha visitat la primera fase acabada de millora de les instal·lacions del CEIP Santíssim Crist de Gata de Gorgos i de l’ampliació de la secció de l’IES d’Orba, que entraran en funcionament el setembre pròxim amb l’inici del curs i en les quals la Conselleria ha invertit més d’1,5 milions d’euros.

Aquestes dues obres formen part de les 39 actuacions d’ampliació, construcció i modernització de centres educatius que el departament del conseller Vicent Marzà està duent a terme a la Marina Alta amb una inversió assignada que supera els 48 milions d’euros i que suposa la creació de més de 1.200 llocs de treball en el sector de la construcció en aquesta comarca.

Segons el conseller Marzà, “aquesta inversió augmentarà en els pròxims mesos, ja que hem iniciat la tramitació via Edificant per a aprovar més fons econòmics que permeten desenvolupar la segona fase de millora del CEIP Santíssim Crist i ampliar l’IES Matemàtic Vicent Caselles de Gata de Gorgos; també tenim previst construir en una altra parcel·la l’institut d’Orba per a incloure estudis d’FP i que l’ús de les instal·lacions que ara hem fet siguen per a l’escola del poble; a més emprendrem una tercera actuació important: la construcció d’un nou centre educatiu per al CEIP Graüll de Xàbia. En total són aproximadament 15,4 milions d’euros més d’inversió en la comarca”.

“L’augment d’inversió en la Marina Alta ascendirà, per tant, a 63,4 milions d’euros en la modernització de 41 centres educatius de 18 municipis i repercutirà directament en la millora de la qualitat educativa de tota la comarca, ja que no només estem apropant l’ESO als pobles amb actuacions com l’institut-escola de Xaló, sinó també de l’FP amb el futur IES d’Orba i l’ampliació de l’institut de Gata de Gorgos”, ha destacat el conseller Marzà.

De les actuacions previstes per la Conselleria en 41 centres educatius a la Marina Alta, ja n’han finalitzat 16, amb una inversió que ronda els 10 milions d’euros, i n’hi ha cinc més que estan en marxa actualment.

Millors serveis educatius públics per a Gata de Gorgos

El conseller Vicent Marzà i el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, han visitat les obres d’ampliació del CEIP Santíssim Crist de Gata de Gorgos juntament amb l’alcalde, Josep Signes, i la regidora d’Educació, Àngels Soler.

En aquesta primera actuació del pla Edificant, amb una inversió de més de 700.000 euros, s’està construint un nou gimnàs i reforçant l’estructura de l’escola. Els treballs estan en la fase final, ja que aquest juliol es rematarà l’interior de gimnàs i durant el mes d’agost acabaran les obres d’urbanització d’exteriors.

En la segona fase de millora del CEIP Santíssim Crist, la Conselleria preveu una inversió de vora tres milions d’euros en obres de rehabilitació en els tres aularis, que inclouen la substitució de la coberta, renovació de finestres, adequació de l’accessibilitat, millora de la xarxa elèctrica, de l’eficiència energètica i de la calefacció. Igualment es renovaran els patis i el tancament perimetral i es crearan zones d’ombra i connexions entre els edificis.

Les obres d’ampliació de l’IES Matemàtic Vicent Caselles, amb una inversió de 2,8 milions d’euros per part d’Educació de la Generalitat, preveu la construcció de quatre aules de Batxillerat i dos d’ESO, la modificació de la instal·lació de la calefacció, la millora de les instal·lacions on s’imparteix l’FP bàsica de Perruqueria i Estètica, així com la construcció de nous espais adequats per a la futura incorporació de cicles de grau mitjà de la família professional d’Imatge Personal de cicle mitjà i una aula d’usos múltiples.

Un futur nou IES en Orba que inclourà estudis d’FP

En la secció de l’IES a Orba, amb una inversió de més de 800.000 euros per part de la Conselleria, s’ha construït un aulari annex per tal d’acollir el laboratori de ciències, el taller de tecnologia i aules específiques, com ara la de música. A més, s’ha adequat el gimnàs del centre.

El conseller i el director general d’Infraestructures Educatives han recorregut en companyia de l’alcalde, Ignasi Cervera, i la regidora d’Educació, Lorena Oliver, les noves instal·lacions que entraran en funcionament en setembre.

Actualment, la secció de l’IES i el CEIP Hispanitat d’Orba comparteixen terrenys. Amb la futura construcció del nou IES, que ja no serà una secció, sinó un centre amb entitat pròpia, el departament de Vicent Marzà invertirà 3 milions d’euros i les instal·lacions que ara s’han construït i la resta d’aules que ocupen actualment l’alumnat d’ESO passaran a ser de l’escola.

El nou IES d’Orba ocuparà 8.000 metres quadrats per acollir els estudis d’ESO i incorporar estudis d’FP.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: