Marzà: “Aquest curs invertim més de 218.400 euros en projectes d’innovació educativa de 80 centres de l’Horta Sud”

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat Picassent per a conéixer el projecte d’innovació educativa ‘La bicicleta, una màquina matemàtica’, que impulsa l’IES L’Om amb el suport de la Conselleria. Així mateix, el titular d’Educació de la Generalitat ha comprovat l’avanç de les obres d’ampliació i reforma integral del CEIP Sant Ignasi de Loiola, en el qual la Conselleria inverteix més de 2,2 milions d’euros.

En la visita al projecte d’innovació de l’IES L’Om, Marzà ha explicat que “aquest curs invertim més de 218.400 euros en projectes d’innovació educativa que impulsen 80 escoles i instituts de l’Horta Sud, entre els quals destaca l’IES L’Om que, gràcies al treball del professorat, s’ha convertit en un centre capdavanter en la comarca pel que fa a la implantació de noves metodologies d’ensenyament. Aquest és un exemple de com, en paral·lel a l’emergència sanitària, als centres educatius mai hem abandonat el fet de dur endavant el que és important: el treball transversal, amb projectes innovadors com el que hui mostrem per tal que el nostre alumnat tinga l’educació pública de qualitat que es mereix”.

El conseller, que juntament amb la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, s’ha reunit amb la comunitat educativa de l’IES L’Om, ha agraït a l’equip docent del centre el seu “treball, esforç i il·lusió a l’hora d’obrir nous camins en innovació educativa que milloren la inclusió en les nostres aules i tenen com a objectiu evitar l’abandonament escolar de l’alumnat en risc de fracàs escolar”.

El projecte d’innovació educativa ‘La bicicleta, una màquina matemàtica’, té un doble objectiu: d’una banda, el foment de l’activitat esportiva i els hàbits de vida saludables mitjançant la promoció de l’ús de la bicicleta per part de l’alumnat; i de l’altra innovar en el treball de les competències de l’alumnat, especialment del que té més risc d’abandonament educatiu.

Durant els últims cinc cursos, Educació de la Generalitat ha invertit més de 12.200 euros en cinc projectes d’innovació educativa nascuts a l’IES L’Om que, amb un plantejament internivell i interdisciplinari, han abordat aspectes com l’educació en valors, el desenvolupament de les competències, els hàbits de vida saludables, la inclusió educativa i la lluita contra l’abandonament escolar. Per a acomplir amb aquestes finalitats s’utilitzen recursos com la bicicleta, el teatre musical, les impressores 3D o l’aprenentatge basat en projectes (ABP).

La Conselleria d’Educació potencia aquest curs 721 projectes d’innovació educativa de 809 centres educatius al llarg del nostre territori, amb una inversió que supera els 1,9 milions d’euros. Des de 2016, el departament del conseller Vicent Marzà ha invertit més de 9,2 milions d’euros en projectes d’investigació i innovació educativa. Aquest esforç continuat ha permés fer possibles 3.549 projectes de centres educatius.

9,4 milions d’euros d’inversió en infraestructures escolars de Picassent

El conseller Marzà, juntament amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, la comunitat educativa del CEIP Sant Ignasi de Loiola, l’alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, i altres representants municipals han visitat les obres d’ampliació i reforma integral d’aquesta escola.

Marzà ha destacat durant la visita que “aquestes obres les duem a terme mitjançant el pla Edificant, amb una inversió de la Conselleria de més de 2,2 milions d’euros que suposen la construcció d’un nou aulari d’Infantil i una nova aula de Primària, així com la reforma integral del centre per tal de millorar la seua eficiència energètica i fer-lo més sostenible. Com sabeu, les obres les tramita directament l’Ajuntament i la seua previsió és que, a principis de l’any que ve, l’alumnat ja dispose de totes les instal·lacions renovades”.

“Però no solament això, també és important ressaltar que aquesta i totes les obres de millora de les infraestructures escolars que estem fent a Picassent també tenen una repercussió directa en la generació de més de 230 llocs de treball en el sector de la construcció amb les quatre actuacions planificades al poble”, ha afegit Marzà.

Gràcies a les actuacions en infraestructures escolars de la Conselleria d’Educació, ja estan acabades les obres de millora del CEIP Príncipe de España, en les quals el departament del conseller Marzà va invertir 83.000 euros. A les actuals obres de millora i ampliació del CEIP Sant Ignasi de Loiola cal sumar la tramitació de la construcció d’un nou centre educatiu a Picassent, el nou CEIP Número 4. Té una inversió de la Conselleria de quasi 6,5 milions d’euros i està projectat per a acollir 480 alumnes. En aquests moments l’Ajuntament està preparant la licitació de la construcció d’aquesta nova escola, que tindrà dues aules d’Infantil de 2 anys gratuïtes, 6 unitats d’Infantil de 3 a 5 anys, 12 de Primària, gimnàs i menjador amb cuina pròpia.

La quarta intervenció, en aquests moments en fase de delegació, garanteix una inversió de la Conselleria de més de 644.000 euros en la millora del CEIP Mare de Déu de Vallivana. La reforma d’aquesta escola, entre altres treballs, inclou la reparació de la coberta, la creació d’una aula d’Infantil 2 anys gratuïta i la substitució de finestres i també de la instal·lació de calefacció i de la caldera, així com l’aïllament del sostre del menjador, per tal de millorar l’eficiència energètica del centre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: