Marzà: “Amb la millora de les infraestructures escolars hem generat ja gairebé 2.000 llocs de treball a la Vega Baixa”

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat les obres de millora dels centres educatius IES Paco Ruiz de Bigastro i CEIP Mare de Déu del Pilar en què la Conselleria ha invertit 5,1 milions d’euros per garantir intal·lacions escolars òptimes a les comunitats educatives d’aquests centres.

A l’IES Paco Ruiz de Bigastro la Conselleria ha invertit 3,4 milions d’euros per a la seva ampliació en aules i la construcció d’una coberta. Pel que fa a l’CEIP Mare de Déu del Pilar de Los Montesinos, s’ha realitzat una inversió de 1,7 milions d’euros per a la seva ampliació i la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions.

Segons el conseller, “la millora i construcció de centres educatius per part de la Conselleria en la Vega baixa respon també a la nostra voluntat i compromís de que l’educació sigui un element fonamental per donar solució a la crisi econòmica i social generada per la pandèmia, ja que gràcies a aquestes actuacions estem generant llocs de treball en el sector de la construcció per a una finalitat essencial com és garantir infraestructures educatives dignes alalumnado del Baix Segura “.

A hores d’ara, la Conselleria d’Educació té en marxa al Baix Segura 22 obres de millora d’infraestructures educatives amb una inversió de 37,9 milions d’euros que donen feina a prop d’un miler de persones i 41 empreses, la majoria d’elles del Baix Segura.

A aquestes obres en marxa cal afegir que abans que acabi l’any començarà a construir-se el nou CEIP Alba de Torrevella amb una inversió de la Conselleria de 6,8 milions d’euros i la previsió és que estigui acabat durant el primer trimestre del 2023 .

Des 2015 fins ara, al Baix Segura la Conselleria d’Educació ha invertit 35 milions d’euros en obres de millora o nova construcció de 25 centres educatius de la comarca. Aquestes obres finalitzades han donat feina a gairebé 900 persones i 51 empreses de el sector de la construcció.

El foment de la FP al Baix Segura com a garantia d’ocupabilitat futura

Durant la seva visita a l’IES Paco Ruiz de Bigastro, el responsable d’Educació ha destacat que “el Baix Segura és la comarca on més hem augmentat l’oferta d’FP aquest curs, amb 615 places més gràcies a l’obertura de 22 cicles formatius”.

En concret, a l’IES Paco Ruiz de Bigastro, la Conselleria d’Educació ha ampliat l’oferta amb dos nous cicles; el grau superior d’Animacions 3D, Jocs i Entorns interactius; i el grau mitjà de Vídeo disc-jokey i So.

El conseller ha subratllat que “aquest curs esperem que siguin més de 8.000 alumnes els que estudiïn FP al Baix Segura. Estem implantant cicles formatius que s’adeqüin a les necessitats dels diferents sectors productius de la zona i d’aquesta manera garantir la seva futura ocupabilitat amb unes condicions laborals dignes “, i ha afegit:” Hem ampliat sobretot l’oferta de cicles vinculats a la família d’informàtica, a el sector turístic ia la família de agrària “.

Aules segures amb un 11% d’augment de la plantilla de professorat al Baix Segura

Marzà ha recordat que a la Comunitat Valenciana aquest curs “comptem amb 5.042 docents extra de plantilla per a cobrir les necessitats que ens han transmès centre a centre per a la seva organització, i implementar així mesures per a un millor acompanyament educatiu i emocional a l’alumnat. Per això en els centres educatius del baix baixa tenim més de 4.500 docents, són 180 més que el curs passat i 442 més que fa dos cursos.

A més, el responsable d’Educació ha assenyalat que “aquest curs l’hem iniciat seguint de nou totes les mesures de seguretat i higiene marcades per les autoritats sanitàries, unes mesures que les famílies, l’alumnat i el professorat de la Vega baixa estan seguint de forma exemplar “i ha afegit:” Hem invertit un total de 34,9 milions d’euros extraordinaris en tot el sistema educatiu del nostre territori per a cobrir les necessitats específiques en material de seguretat i neteja dels centres “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: