Martín Sanz recull en un llibre editat pel Gil-Albert la trajectòria del cineasta alacantí Luis Colombo

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presentarà demà al Centre Municipal Torrejó de Benidorm el llibre Luis Colombo, jo vaig ser cambra de… de l’escriptor i periodista, Martín Sanz.

L’acte començarà a les 11.00 hores i comptarà amb la participació de l’alcalde Benidorm, Toni Pérez, la directora cultural del Gil-Albert, Pilar Tébar, el director del departament de Publicacions, Toni Cabot, el mateix Luis Colombo i l’autor del llibre. Aquesta obra, que recull la trajectòria del cineasta alacantí, forma part de la col·lecció Biografies de l’IAC, les portades del qual estan elaborades per alumnes de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández coordinats per la professora Amparo Alepuz.

Autodidacte i creador d’històries, Colombo (Alacant, 1949) va començar el seu camí de nen pintant aquarel·les i olis, fent manualitats i guinyol. D’aquí va fer el salt a la fotografia i finalment a la càmera i la direcció, convertint-se en realitzador de curts i llargmetratges, especialment de sèrie B amb mítics personatges com Jess Franco, Paul Naschy o Vin Diesel.

En aquest volum, el director i documentalista també narra les seves anècdotes i vivències en un format d’entrevista, guiat Martín Sanz. Com a professional del No-Do i la televisió va treballar amb grans figures de la petita i gran pantalla a TVE, Antena 3 i Canal 9 RTVV: Matías Prats pare, Mari Cruz Soriano, Eugenio Martín Rubio, Miguel de la Quadra Salcedo, González Green, Jiménez de l’Ós, Diego Carcedo, Agustín Remesal, Maruja Callavet, Maria Abradelo o Joan Monleón.

Així mateix, a més de realitzar múltiples treballs al món de la comunicació per a agències de publicitat i empreses, al cinema ha compartit experiències amb actors de la talla de Roy Scheider, Alfredo Landa, Bigoti Arrocet, Eduardo Noriega, Santiago Segura o José Luis López Vázquez, i ha coincidit amb directors com Luis García Berlanga, Bigas Luna, José Luis Sáenz d’Heredia, Vicente Aranda o Carlos Aured. Amb més de quaranta pel·lícules i tota una vida dedicada al setè art, Colombo descobreix en aquestes pàgines aventures, experiències i anècdotes que abasten més de cinc dècades de professió.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: