Marta Barrachina tendeix la mà a un pacte d’Estat per a la protecció de la costa i la inversió en polítiques constructives

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, tendeix la mà a un pacte dʻEstat per a la protecció de la costa i la inversió en polítiques constructives. La líder del PP a la província de Castelló ha participat aquest dissabte en una de les sis mobilitzacions convocades en defensa del futur del litoral castellonenc, en concret a la realitzada a Moncofa.

La reivindicació ha estat conjunta a tot el litoral mediterrani amb més d’una trentena de manifestacions a diferents municipis de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Almeria. En el cas de la província de Castelló, les reivindicacions s’han realitzat a Moncofa, Xilxes, Nules, Almassora, Oropesa i Torre la Sal ia totes hi ha hagut presència de càrrecs i representants del Partit Popular de la província de Castelló.

“Moncofa, Xilxes, Nules, Almassora, Oropesa i Torre la Sal mereixen respostes davant la situació límit en què es troba la costa de la província de Castelló”, afirma la presidenta provincial del PP de Castelló. Les propostes del Partit Popular per garantir el futur del litoral de la província de Castelló giren al voltant de dos grans eixos. El primer, que s?actuï per frenar la regressió que arrasa la costa i, el segon, que s?apliqui un canvi legislatiu de la llei de costes.

“Cal un front comú que garanteixi futur a la costa davant la invasió d’aigua marina que, com lamentablement ha passat a la nostra província, ha destrossat habitatges tradicionals de primera línia de costa, porxos i terrasses que formen part del patrimoni viu d’aquestes localitats”, explica Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló considera que “la defensa de la costa hauria de ser objecte d´un pacte d´Estat que garantís la protecció del litoral independentment del partit que ocupés el Govern”. “El Partit Popular ha presentat alternatives al Pla Estratègic per a la Protecció de la Costa que el PSOE ha elaborat perquè és urgent invertir per protegir el litoral i fer-ho amb polítiques constructives davant d’aquelles que descarten inversions i deixen que el mar avanci sense fre fins a afectar immobles i reduir metres de platja”, indica Barrachina.

“El Partit Popular es compromet amb el futur i l’estabilitat de les costes, i n’és una bona mostra que hem reclamat l’execució de l’Estratègia Castelló Sud, aprovada el 2015 pel PP i que el PSOE ha abandonat. I seguirem defensant els interessos del litoral de Castelló com han fet i ho segueixen fent alcaldes i portaveus presentant una alternativa ferma i garantista per a les platges en el marc del Pla Estratègic per a la Protecció de la Costa”, subratlla la líder del PP a la província de Castelló. “Hi ha futur per a les platges de la nostra província i al PP estem preparats per liderar la seva defensa”, afirma Marta Barrachina.

A la mateixa línia d’actuació, la presidenta provincial del PP de Castelló advoca per un canvi legislatiu en profunditat sobre la llei de costes, com ja va suggerir el Parlament Europeu i el Consell d’Estat, que no deixi en indefensió jurídica els municipis i els ciutadans , i que permeti recuperar el Domini Públic Marítim Terrestre, però el que hi havia abans del mal.

En aquest sentit, Barrachina recorda el compromís del president del PPCV, Carlos Mazón, que ha afirmat que “en nom del PP, a través dels nostres portaveus del Medi Ambient al Congrés i al Senat es modificarà i derogaran aquells aspectes del reglament de la llei de costes que són perjudicials per als propietaris i per al nostre sector turístic”.

La presidenta provincial del PP de Castelló recorda que “el Partit Popular sí que ha escoltat els afectats, sí que s’hi ha reunit i ha tramitat les seves al·legacions”. “El Partit Popular aposta per un model sostenible i equilibrat de la nostra costa i platges perquè creiem que la sostenibilitat sí que és compatible amb el desenvolupament i la protecció”, recalca Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: