Marta Barrachina subratlla la importància del diagnòstic precoç en les malalties rares i es compromet a treballar per aconseguir més inversió i mitjans

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha acompanyat aquest dissabte l’Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi) a la jornada lúdic i festiva que han celebrat per donar visibilitat als centenars de persones que conviuen amb una malaltia rara a la província de Castelló.

Comptar amb un diagnòstic de la malaltia com més aviat millor és fonamental per a l’accés a tractaments i teràpies adequades i la millora de la qualitat de vida de la persona i el seu àmbit familiar. En aquest sentit, el cribratge neonatal és crucial”, explica Marta Barrachina.

Per això, “des del PP de la província de Castelló reivindicarem que s’incrementi la implementació de programes de cribratge neonatal amb equitat a totes les regions espanyoles. No podem permetre que la Comunitat Valenciana estigui a la cua d´Espanya”, afirma la líder provincial del PP.

A més, la presidenta provincial del PP de Castelló també es compromet a treballar “per aconseguir més inversió i mitjans”, tal com ha explicat a la presidenta d’Asemi, Bárbara Congost.

“Al PP som conscients de la necessitat de fomentar plans específics per a l’atenció de les persones amb malalties minoritàries per afavorir l’abordatge integral, des del punt de vista sociosanitari, i l’adequat acompanyament a les persones afectades al llarg de tot el cicle vital, cosa que impactaria de manera positiva en la seva qualitat de vida”, afirma Marta Barrachina.

“Cal que es compleixin els principis d‟equitat, universalitat i cohesió del sistema sanitari en la gestió de les malalties rares perquè les persones amb aquestes patologies puguin tenir accés als mateixos tractaments independentment del seu lloc de residència. No podem permetre que la Comunitat Valenciana estigui al furgó de cua”, subratlla la líder provincial del PP de Castelló.

Conveni amb Asemi

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, també es compromet a incloure un conveni amb Asemi des de la Diputació Provincial “per donar visibilitat i ajuda a qui més ho necessita” a partir de les eleccions del proper mes de maig.

“Des del Partit Popular de la província de Castelló creiem que cal que administracions públiques com la Diputació donin suport als pacients ia les famílies de l’Associació de Malalties Minoritàries”, subratlla Marta Barrachina.

L’Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi) és una associació sense ànim de lucre que va néixer a Castelló a l’octubre del 2015 amb l’objectiu de visibilitzar les malalties minoritàries així com oferir assessorament a les famílies. A Asemi atenen desenes de famílies amb alguna persona amb una malaltia minoritària. L’Associació compta amb professionals com ara logopeda, terapeuta, fisioterapeuta o neuropsicòleg. Totes les activitats van encaminades a millorar la qualitat de vida i la independència de les persones. A més, realitza estudis de les necessitats físiques i cognitives de cadascuna de les persones. També ofereix activitats com xerrades, suport escolar i orientació mèdica a les famílies.

“Des del Partit Popular treballem per intentar facilitar tots els recursos que estiguin al nostre abast per millorar la qualitat de vida dels familiars i de les persones amb diversitat funcional”, indica la presidenta provincial del PP. “Volem una província on tots els castellonencs estiguin igual d’atesos i ens posem a la pell d’aquestes famílies per millorar el seu dia a dia”, afegeix Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: