Marta Barrachina reivindica a Sant Mateu el sector tradicional del moble com a motor econòmic que frena la despoblació

“El sector del moble ha estat lligat històricament a la nostra província i el seu futur està lligat a l’èxit del nostre territori”. Marta Barrachina, presidenta provincial del PPCS, ha defensat els valors d?una activitat econòmica que tenen a Sant Mateu una representant clara: Gloria Vaquer.

“Parlar amb la presidenta de la Confederació de Comerços del Moble d’Espanya, Habites, i des del febrer del 2020 presidenta de Comerçmoble, l’Associació per a la Distribució i Comerç del Moble de la Comunitat Valenciana, és aprendre dels qui generació rere generació han dedicat la seua vida al moble a Castelló”. Avui, explica Marta Barrachina, “Gloria Vaquer és l’exemple de la lluita constant i de l’esforç per mantenir viu a la nostra província un sector que és tradició, però alhora és futur”.

Hereva de la històrica fàbrica Hermanos Vaquer, avui presidenta d’Habites, “és un exemple de lluita i superació. I el Partit Popular dóna suport a aquestes famílies que lluiten per crear oportunitats i ocupació en un sector la facturació del qual va augmentar el 2021 un 19% a la sortida de fàbrica. “Cal donar-los suport amb una rebaixa fiscal i amb facilitats per poder accedir a les línies d’ajudes que es presenten, perquè de vegades els procediments són tan complexos que els mateixos afectats acaben desistint”.

El valor del sector del moble “és innegable per a una província l’interior de la qual es beneficia de la seva activitat. És un antídot a la despoblació, ajuda a fixar la població i encoratja el futur”. I ho fa amb uns registres “valiosíssims”, ha assenyalat Marta Barrachina.

De fet, l’exportació del moble fabricat a la Comunitat Valenciana va suposar l’any 2020 un 23,7% del total de la producció espanyola i el 2021 un 30,4% del total d’Espanya. “El futur de l’interior de Castelló i el de la nostra província al complet ha de comptar amb el suport de polítiques que hi creguin. I el Partit Popular és l‟alternativa que garanteix estabilitat i oportunitats. Estem preparats per demostrar-ho”, ha afirmat la líder provincial del PPCS.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: