Marta Barrachina proposa un gran pacte per la defensa de l’ocupació i el sector ceràmic que protegeixi famílies i empreses per assegurar el futur de la província de Castelló

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, proposa un gran pacte per la defensa de l’ocupació i el sector ceràmic que protegeixi famílies i empreses per assegurar el futur de la província. La líder provincial del PP, diputada i alcaldessa de la Vall d’Alba fa un pas endavant i ho fa al costat dels alcaldes i portaveus dels municipis ceràmics de la província de Castelló. L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester; l’alcalde Sant Joan de Moró, Vicent Pallarés; l’alcalde de Moncofa, Wences Alós, i portaveus i representants de Castelló, Vila-real, Almassora, la Vall d’Uixó, Nules, l’Alcora, Xilxes, Cabanes i Betxí han estat presents aquest divendres amb la presidenta provincial del PP i alcaldessa de Vall d’Alba a la presentació del Manifest per l’ocupació i el futur del sector ceràmic a la província de Castelló. Tots ells han signat un document que traslladaran als diferents organismes i institucions per sumar suports en benefici del conjunt dels castellonencs.

“El PP ha elaborat aquesta Manifest que vol sumar tothom des del consens, la sensibilitat i l’altura de mires. La província de Castelló no pot esperar més. El futur dels castellonencs està en joc”, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló ha recordat que “el sector ceràmic és un motor de prosperitat i benestar per a milers de castellonencs i de famílies de tota la província i del conjunt de la Comunitat Valenciana”. “Un motor que avui s´està veient frenat per una crisi que s´agreuja dia a dia per l´increment dels preus del gas, l´electricitat i les matèries primeres”, ha recordat.

“Estem davant d’una situació històrica i inèdita i davant de problemes extraordinaris cal adoptar mesures extraordinàries. Creiem que es pot fer molt més per aportar solucions a les famílies i empreses que depenen del sector ceràmic i, per això, fem el primer pas i presentem aquest Manifest per a l’ocupació i el futur del sector ceràmic a la província de Castelló”, ha explicat Marta Barrachina.

La líder provincial del PP de Castelló ha recordat en xifres la importància crucial que té el sector ceràmic en l’economia i l’ocupació, ja que “és la tercera indústria que més superàvit aporta a la balança comercial d’Espanya” i “dóna ocupació directa a més de 17.000 treballadors més d’altres llocs de treball indirectes”. Tot i això, aquestes xifres trontollen per l’impacte de la factura energètica i del CO2. “Amb dades definitives del 2021, la patronal ASCER estima que la factura global d’energia i de CO2 per al total del sector ha superat els 1.000 milions d’euros i la previsió és que aquest any la xifra es pugui arribar a duplicar aconseguint els 2.000 milions de euros”, ha quantificat la presidenta provincial del PP de Castelló.

En aquests moments, “l’ocupació ja s’està veient afectada de manera molt greu a la rajola de Castelló amb 47 ERTE i 5.752 treballadors afectats”, ha informat Marta Barrachina. “Des del PP hem dut a terme iniciatives a nivell nacional amb el president Feijóo i en l’àmbit autonòmic amb el president regional Carlos Mazón i així ho hem traslladat a les dues patronals ceràmiques ASCER i ANFFECC. Però entenem que estem davant d’un problema que no entén ni de sigles ni de colors polítics. És el moment que els qui tenen la responsabilitat i estan al capdavant del Govern autonòmic i nacional demostrin que tenen sensibilitat amb el sector ceràmic i amb la província de Castelló”, ha asseverat la líder del PP.

“Estem en un moment de màxima preocupació. Tots els alcaldes i representants dels municipis ceràmics que avui ens acompanyen saben que hi ha en joc el futur de tota una província. Per això, avui es fa més rellevant que mai unir forces a l’àmbit social, econòmic i polític per solucionar la crisi de preus i la crisi energètica que està escanyant les famílies i empreses de la província de Castelló”, ha afegit la presidenta provincial del PP.

Davant d’aquesta complexa conjuntura, la líder provincial del PP ha sol·licitat al conjunt de la societat i dels representants polítics que donin suport “sense fissures” el Manifest per l’ocupació i el futur del sector ceràmic. “És responsabilitat de tots caminar junts pel futur dels castellonencs”, ha subratllat la presidenta provincial del PP de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: