Marta Barrachina presenta a les patronals ASCER i ANFFECC 59 mesures energètiques i posa el PP a disposició del sector ceràmic a la recerca de la consecució de solucions

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, s’ha reunit aquest dimarts amb els presidents de les patronals del sector ceràmic espanyol ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics) i ANFFECC (Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics), Vicente Nomdedeu i Fernando Fabra, respectivament, per presentar-los les 59 propostes del pacte energètic que ha presentat el PP per protegir les famílies i empreses davant la crisi de preus i la crisi energètica. A la trobada, Marta Barrachina ha posat el Partit Popular a disposició del sector ceràmic a la recerca de la consecució de solucions.

La líder del PP a la província de Castelló ha explicat als representants del sector ceràmic espanyol, el clúster del qual s’assenta a la província i genera milers de llocs de treball directes i indirectes al conjunt d’Espanya, les propostes elaborades pel Partit Popular per reduir impostos vinculats a l’energia, rebaixar el cost dels drets d’emissió, donar suport sense fissures a la cogeneració com a exemple clar d’eficiència energètica així com la necessitat d’agilitzar els tràmits i les autoritzacions dels projectes d’energia renovable.

A més, “el pacte energètic que ha presentat el PP inclou una bateria de propostes per a la indústria gasintensiva com la posada en marxa de manera urgent de línies d’ajudes directes a empreses, de la mateixa manera que han fet països com Alemanya, Holanda o Finlàndia, o flexibilitzar els contractes de subministrament d’energia”, explica Marta Barrachina.

Les empreses que fan un ús intensiu de l’energia per a la seva producció, com és el cas de les rajoles o els fabricants de fregides, esmalts i colors ceràmics, sense poder repercutir l’augment dels costos energètics necessiten suport perquè són indústries estratègiques que generen molta ocupació directa i indirecta”, subratlla Barrachina.

Per això, la líder del PP a la província explica que, sempre dins del marc de la normativa específica d’ajuts d’Estat, la proposta del Partit Popular planteja diverses mesures com “un programa de préstecs ICO per a circulant i facilitar liquiditat a curt termini o la posada en marxa de manera urgent de les línies d’ajuts directes a empreses i consumidors industrials habilitades pel marc temporal europeu d’ajudes davant la guerra contra Ucraïna com han fet altres països europeus”. Així mateix, el pacte energètic que planteja el PP també inclou la necessitat de “flexibilitzar els contractes de subministrament d’energia” per a les empreses gasintives com les del sector ceràmic, afegeix Barrachina.

“El Partit Popular sap que el principal objectiu de la política en un moment de greu crisi com l’actual ha de ser la recuperació social i econòmica i això exigeix ​​lluitar de manera decidida contra la inflació”, exposa la presidenta provincial del PP de Castelló. “El Govern de Sánchez ha vist incrementada la recaptació fiscal en 16.524 milions d’euros de gener a juny gràcies a la inflació, que en bona mesura està motivada per la pujada dels preus energètics, per la qual cosa aquest excés de recaptació ha de ser utilitzat per alleujar la càrrega que la indústria està patint”, planteja Barrachina.

La líder del PP a la província de Castelló recorda que el Govern central ja ha acceptat dues rebaixes d’impostos proposades pel president Alberto Núñez Feijóo: la rebaixa de l’IVA del gas i l’electricitat del 21% al 5%. “El PP tendeix la mà una vegada més al Govern per superar aquesta crisi amb propostes que s’han elaborat des de la feina, anàlisi, diàleg i serietat i que continuen obertes a consumidors, empreses i indústria per poder aportar les millors solucions possibles”, destaca Barrachina.

“És imprescindible que el Govern escolti el sector ceràmic de la província de Castelló i que posi en marxa amb urgència les propostes que ha plantejat el Partit Popular. Les empreses ceràmiques no poden treballar a pèrdues per més temps, cal mantenir la seva competitivitat en tractar-se d’un sector eminentment exportador i l’ocupació del qual ja s’està veient danyat per la imparable pujada de preus”, subratlla la presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: