Marta Barrachina: “La Diputació de Castelló serà l’altaveu del sector del transport perquè s’atenguen les mesures que demanda una activitat fonamental a la província”

. “El fort increment del preu dels carburants, unit al moment complex per a activitats econòmiques crucials com la ceràmica i la citricultura són condicionants que motiven a aquesta Diputació a ser l’altaveu del sector del transport perquè s’atenguen les mesures que reclama una activitat crucial a la nostra província”. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb el president de l’Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per Carretera (ACTM), Carmelo Martínez. Durant la reunió s’ha analitzat la situació que està travessant el sector i, com ha incidit la màxima representant de la institució provincial, “existeix una forta preocupació entre les empreses i autònoms del transport perquè no sols han pujat els combustibles de manera desproporcionada, també ho han fet altres costos com els salaris, assegurances, vehicles… i tot això els està portant a viure una situació insostenible”.

El fort increment del preu dels carburants ocorregut fa un any i mig va suposar la subvenció de 20 cèntims al litre per a tots els conductors. Una ajuda que s’ha mantingut per al sector del transport de mercaderies per carretera, productors agraris o pescadors, encara que de manera minvant. En aquests moments l’ajuda se situa en 10 cèntims i, per a l’últim trimestre del present any, s’ha quedat en la meitat. Una aportació que, com ha exposat la primera presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “és escassa en comparació amb el fort increment del combustible en aquest estiu i el moment especialment delicat que travessen activitats com la ceràmica per l’abandó que pateix per part del Govern de Pedro Sánchez, que continua sense donar ajudes per a la indústria”.

Davant tal situació, des de la Diputació Provincial s’uneixen a la reivindicació del sector perquè el Govern Central aprove un augment de la bonificació per litre de combustible destinat per al transport professional per carretera, productors agraris i pescadors. En paraules de la presidenta de la Diputació, “el manteniment de les ajudes al transport professional es justifica per la necessitat de garantir la solvència d’un sector fonamental per a l’economia i que és completament dependent dels combustibles que han vist alterat el seu preu de manera significativa”.

A més de reivindicar la bonificació per litre de combustible durant l’últim trimestre de l’any, la presidenta de la Diputació ha posat l’accent en que les ajudes al sector han de prorrogar-se durant l’any vinent “perquè sinó només es podrà atallar el problema de manera momentània i cal buscar mesures i solucions a mitjà i llarg termini”, ha dit la presidenta Marta Barrachina.

“Reivindicarem allò que és de justícia perquè d’aquest sector depenen milers d’ocupacions a la nostra província i que altres activitats econòmiques compten amb un servei que és indispensable. La nostra província no pot estar a la cua i, per a això, és necessari perquè és de justícia que el Govern de Pedro Sánchez arbitre les mesures que siguen necessàries perquè el transport, la ceràmica i totes les activitats econòmiques que generen ocupació i riquesa no vegen minvada la seua competitivitat”, ha exposat la presidenta.

Dèficit de conductors

Així mateix, durant la reunió mantinguda amb el president de l’Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per Carretera (ACTM), Carmelo Martínez, la presidenta de la Diputació ha conegut de primera mà la falta de conductors que existeix per a cobrir tota la demanda del sector.

El relleu generacional, el cost i la burocràcia per a fer-se professional així com les condicions laborals es troben darrere d’aquesta dificultat per a trobar treballadors, “i des de la Diputació mostrem el nostre suport i col·laboració per a poder impulsar iniciatives que faciliten l’accés a la formació i suplir aqueixa demanda de professionals”, ha finalitzat la presidenta, Marta Barrachina.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: