Marta Barrachina exigeix a Sánchez ajudes concretes i immediates per a la ceràmica abans que la crisi arribi al conjunt de l’economia

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, exigeix ​​a Sánchez ajudes concretes i immediates per a la ceràmica abans que la crisi arribi al conjunt de l’economia.

La líder provincial del PP ha visitat aquest dijous l?empresa de tecnologia ceràmica Kerajet, que forma part de l?Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d?Equip per a la Indústria Ceràmica (Asebec). Durant la visita, Barrachina ha pogut conèixer les darreres innovacions en maquinària i tecnologia per a la indústria ceràmica juntament amb José Vicente Tomás, CEO de Kerajet; el director tècnic de Kerajet, Rafael Vicent, així com el president d’Asebec, Juan Vicente Bono, i el secretari de la patronal, Juan José Martínez. També ha participat a la visita la presidenta del PP d’Almassora i candidata a l’alcaldia al municipi, María Tormo.

“Exigim a Sánchez ajudes concretes i immediates per a la ceràmica. Les paraules han de venir acompanyades per accions. Des del PP reclamem al Govern el màxim de 150 milions d’euros per empresa que permeti la Unió Europea”, insisteix Barrachina. “La indústria ceràmica de la província de Castelló és innovació, ocupació i prosperitat per a milers de famílies castellonenques”, ressalta la líder del PP.

“És urgent que es concedeixin les ajudes necessàries al sector ceràmic que està a punt del col·lapse. Si la indústria del taulell no rep les ajudes màximes de fins a 150 milions d’euros per empresa ceràmica que permet la Unió Europea correm el risc de contagiar la crisi a la resta de sectors ia l’economia provincial”, alerta Barrachina.

La líder provincial del PP exigeix ​​al PSOE que “reaccioni d’una vegada per totes perquè la indústria de Castelló no mori”. “El sector ceràmic fa més d’un any que alerta de la gravetat de la situació per la crisi de preus del gas i de les matèries primeres i fins ara no s’han aprovat mesures per aturar la pèrdua de llocs de treball que pateix el sector i per extensió el conjunt de la província de Castelló”, explica Barrachina.

“Més de 17.000 llocs de treball directes estan en joc al sector taulell, i molts més indirectes, així com els milers de llocs de treball que depenen dels fabricants de fregides, esmalts i colors ceràmics així com de les empreses de maquinària i tecnologia ceràmica que conformen Asebec ”, afegeix.

“Si Sánchez no concreta les mesures amb urgència, la indústria ceràmica corre el risc de quedar-se al furgó de cua d’Europa i continuarà sumant tancaments i ERTE. En aquests moments, més de 9.000 professionals estan en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE), hi ha milers de famílies que necessiten atenció, respostes i protecció”, subratlla Barrachina.

“Des del Partit Popular hem liderat la defensa de la ceràmica i hem aconseguit la unitat de tots els partits polítics a la Diputació pel futur de la indústria i dels milers de llocs de treball que genera. Seguirem treballant perquè el sector segueixi sent el pilar econòmic de milers de castellonencs”, indica la líder del PP.

La presidenta provincial del PP de Castelló explica que “empreses com Kerajet, de la mateixa manera que la resta de les que conformen la patronal Asebec, són una mostra de la importància de la indústria ceràmica a l’economia de la província de Castelló i en el conjunt de la Comunitat Valenciana i en són un exemple d’innovació i de futur”.

“Cal apostar i defensar el talent, la inversió i la innovació que tenim al nostre territori perquè en depèn el nostre futur com a província”, explica la líder provincial del PP de Castelló.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: