Marta Barrachina es compromet a tornar a posar la indústria a l’agenda política per generar creixement i ocupació a Castelló

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, es compromet a tornar a posar la indústria a l’agenda política per generar creixement i ocupació a la província. Barrachina defensa l’adopció de mesures urgents després d’haver caigut l’ocupació a la indústria en 10.600 persones a l’últim any a Castelló i disparar-se un 32% els preus industrials, tal com acaba de publicar l’Institut Nacional d’Estadística (INE). “La província ha passat de tenir 57.200 ocupats en indústria el 2021 als 46.600 del segon trimestre d’aquest any, és a dir 10.600 menys, i els preus industrials s’han disparat un 32%, per la qual cosa el consum encara s’encareixrà més i la generació de riquesa i ocupació es frenarà”, alerta Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló afirma que per afrontar els reptes “el Partit Popular té clar que cal apostar per la indústria de la província de Castelló i del conjunt de la Comunitat Valenciana amb mesures reals i efectives”. En aquest sentit, Barrachina recorda que el president regional del PP, Carlos Mazón, preveu una llei de reindustrialització de la Comunitat Valenciana com tenen altres regions europees quan arribi al Govern de la Generalitat el 2023.
“Innovació, internacionalització i competitivitat seran les bases de la política industrial del PP, així com una baixada dʻimpostos per afrontar la inflació”, explica la líder del PP a la província de Castelló. “El Partit Popular posarà l´accent en la gestió de l´augment de preus, sobretot de l´energia, i ho farà a través de la reforma fiscal del PPCV com a eina perquè la indústria recuperi la competitivitat”, explica Barrachina.

En aquest sentit, Barrachina exposa que el Partit Popular va portar al Congrés i al Senat la seva proposta de baixar els impostos aplicats als carburants i al gas, amb la rebaixa al mínim legal comunitari de l’impost especial als hidrocarburs i al 4% superreduït de l’IVA al subministrament de gas i calefacció. Tot i això, “el PSOE va votar en contra d’aquestes mesures que en aquests moments serien una taula de salvació per a les famílies i les empreses”, lamenta Barrachina. “En comptes de recolzar la indústria, el PSOE aposta per la pressió fiscal i crea conflictes amb Algèria, el principal proveïdor de gas d’Espanya”, afegeix la presidenta provincial del PP.

Cal recordar que l’Índex de Preus Industrials (IPRI) de la Comunitat Valenciana del mes de juny del 2022 ha augmentat un 32% sobre el mateix mes de l’any anterior en disparar-se totes les branques d’activitat industrial respecte al mateix mes de l’any anterior. que repercutirà en un encariment del consum i en una pèrdua de marges empresarials, necessaris per a la inversió industrial i la generació docupació i riquesa en un territori.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: