Marta Barrachina defensa la unitat d’acció per combatre la violència de gènere amb polítiques sòlides, formació i educació

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, defensa la unitat dacció per combatre la violència de gènere amb polítiques sòlides, formació i educació. Així ho explica la líder provincial del PP després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb l’Associació d’Ajuda a Familiars i Víctimes Rocío López Agredano (AFAVIR), una associació amb un compromís social valuós que va ser impulsada per Félix López, Lucila Agredano i Félix López Agredano, pares i germà de Rocío, la jove esportista castellonenca que va ser assassinada per la seva parella el 2008.

“El proper divendres 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la violència de gènere. Una jornada per conscienciar contra qualsevol mena de maltractament cap a la dona”, explica Barrachina. “Durant el present exercici 2022 estem patint un notable augment de les denúncies de maltractaments a la província de Castelló amb un total de 708 nous casos al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén) fins a la data” , indica Barrachina.

L’augment de denúncies ha estat molt notable els darrers anys i després de la pandèmia de la Covid s’han disparat. El sistema registra més de 2.000 casos actius de seguiment a la província en comptabilitzar aquells que es van denunciar en anys anteriors i que, de moment, segueixen oberts.

“Al Partit Popular defensem una societat que ha de lluitar junta per acabar amb la violència de gènere. Una xacra que ens afecta a tots i que cal combatre des de tots els fronts”, subratlla Barrachina.

“Són necessàries polítiques sòlides, de consens, fermes i clares contra els maltractadors i en defensa de les víctimes”, afegeix la líder provincial del PP, que també advoca per “formació a l’entorn escolar, abordant la lluita contra la violència de gènere des de les aules com a via perquè els més joves adquireixin com més aviat millor consciència sobre aquest problema”. “L’educació és la principal eina per poder educar una societat més lliure i respectuosa que defensi les dones”, subratlla Barrachina.

“Al Partit Popular donem suport al compromís d’AFAVIR de combatre la violència de gènere. És imprescindible la tasca d’ajuda i suport perquè totes les víctimes i els seus familiars puguin reprendre la vida”, indica Barrachina.

La líder provincial del PP destaca que “associacions com AFAVIR realitzen una tasca encomiable en la seva lluita perquè les dones no se sentin soles en cap moment, orientant els passos que han de fer per ser ateses per personal especialitzat tant a nivell psicològic com a nivell jurídic”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: