Marta Barrachina celebra que la Diputació assumeixi la seva proposta d’unir els alcaldes de municipis ceràmics per defensar la feina a Castelló

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, celebra que la Diputació assumeixi la seva proposta d’unir els alcaldes de municipis ceràmics per defensar la feina a Castelló. L’anunci es va produir a la cimera d’alcaldes celebrada a la Diputació aquest dissabte, on finalment, un mes i mig després que la líder provincial del PP instara el PSOE a unir forces perquè el Govern reaccioni davant la crisi del preu del gas que està apagant el sector ceràmic, el Govern socialista va anunciar que convocarà els alcaldes dels municipis ceràmics a una reunió per defensar de manera conjunta els milers de llocs de treball que depenen d’aquesta indústria.

“Al Partit Popular vam estendre la mà fa un mes i mig i el Govern de la Diputació la va rebutjar. La nostra proposta segueix dreta, la ceràmica es dessagna, tant de bo el PSOE hagués reaccionat abans”, exposa Barrachina. La presidenta provincial del PP anima els socialistes a continuar assumint les propostes dels populars per evitar que el sector ceràmic se segueixi apagant.

“És necessari que el Govern de Sánchez reaccioni davant la sagnant pèrdua de llocs de treball que està registrant la indústria. Només el mes d’octubre més de mil persones s’han vist afectades per nous ERTE, i ja són 8.700 treballadors els que estan en suspensió de feina. Quant de temps ha d’esperar més la província de Castelló perquè el Govern actuï?”, es pregunta la presidenta provincial del PP.

“És necessari que la veu de la província de Castelló soni de manera unànime i contundent davant del Govern. El PSOE ha d’activar ajudes urgents com fa mesos que estan fent altres països competidors com ara Itàlia”, afirma Barrachina.
La líder provincial del PP anima els socialistes a continuar assumint les propostes dels populars per evitar que el sector ceràmic se segueixi apagant. “Fins ara el PSOE no ha fet els deures, ni a la Diputació, ni al Consell ni al Govern. El PSOE no ha escoltat el sector ceràmic i no ha posat a la seva disposició els ajuts urgents que sí que han aprovat altres països com Itàlia perquè els llocs de treball i la generació de riquesa i ocupació no es vegi compromesa per la crisi de preus del gas ”, explica Barrachina.

“Esperem que el senyor Martí compleixi la seva paraula i convoqui com més aviat millor la reunió per buscar solucions urgents a la crisi del gas al sector ceràmic”, assevera Barrachina.

“Si el PSOE de la Diputació, Puig i Sánchez continuen mirant cap a una altra banda, la indústria ceràmica de la qual depenen 17.000 llocs de treball directes i d’altres indirectes continuarà sumant tancaments i ERTE.

El PP exigeix ​​al Govern que atengui la província de Castelló, que no abandoni els castellonencs i que faci el mateix que estan fent altres països com Itàlia. El president Feijóo coneix la realitat de la ceràmica de Castelló, ha alçat la veu per la indústria, però Sánchez l’únic que ha aprovat són pegats que no han servit de res”, lamenta.

“Des del PP vam elevar el mes de setembre passat el manifest en defensa de l’ocupació i del sector ceràmic a la recerca d’assolir un consens amb totes les formacions polítiques, però el PSOE no es va sumar a la nostra proposta. Al PP seguim amb la mà estesa perquè és la nostra obligació com a polítics anteposar el benestar de les persones, la seva feina i oportunitats de futur”, subratlla Marta Barrachina.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: