Marqués demana adequar el pressupost per lluitar contra els mosquits al milió d’euros que va blindar el PPCS durant el govern

El Partit Popular de la província de Castelló ha reclamat a la Diputació Provincial i al Consell de la Generalitat Valenciana “un compromís real i efectiu contra el mosquit”. Amb plans coordinats i el pressupost suficient”. “No serveix de res fer propaganda si els pressupostos de les dues institucions van a la baixa. El PP va reservar al darrer any un milió d’euros davant dels poc més de 600.000 que ha contemplat el PSOE”.

Així ho ha manifestat la diputada provincial del PPCS, Susana Marqués, que ha reclamat “la màxima inversió que garanteixi als nostres veïns tractaments preventius i el control d’una plaga que ja no només genera molèsties sinó que la virulència de les picades provoca reaccions al·lèrgiques, lesions cutànies i erupcions”. “No és sensat pensar que davant el coneixement d’un problema d’aquesta envergadura cada estiu, els qui tenen competències per fer tractaments més efectius, lluny de reforçar els seus plans es dediquen a retallar-los”.

Per això, explica la diputada provincial, “cal adequar el pressupost per fer els tractaments amb garanties d’efectivitat i aturar amb garanties aquest problema de salut pública”. Una quantia que ha d’arribar tant de la Diputació com de la Generalitat Valenciana, que el 2020 va decidir reduir-ho inexplicablement més d’un 12%”.

Per tot això, “des de la convicció realista que el problema existeix de veritat i que afecta gran part de la província del problema”, des del PPCS, “exigim que Diputació i Consell actuïn i ho facin immediatament, que siguin eficaços i que inverteixin els recursos econòmics que siguin necessaris perquè l’estiu és a tocar”.

Que s’adoptin els tractaments que garanteixin a la població que pot gaudir de l’aire lliure i al nostre sector productiu que el mosquit no condiciona la seva activitat”. Perquè tal com relata Marqués, “el turisme (bars, restaurants, terrasses…), l’agricultura, la construcció o la jardineria són sectors, entre molts altres, que pateixen directament a la pell les retallades del PSOE als tractaments” .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: