Marisa Salanova: «El repte està en connectar a les persones amb els valors fonamentals d’una organització»

Informació i Foto: http://www.uji.es

La catedràtica de Psicologia Organitzacional Positiva de la Universitat Jaume I, Marisa Salanova, ha presentat al costat d’Alfonso Garrido-Lestache, director de Recursos Humans de l’Hospital de Manises, les claus de l’engagement en el treball, en un esmorzar organitzat per l’Associació Espanyola de directius (AED) a València.

En la seva intervenció, Marisa Salanova, ha assenyalat que un dels grans reptes de l’empresa es troba en «connectar a les persones amb els valors fonamentals d’una organització», una cosa que es tradueix en millores com qualitat del servei, menys accidents laborals, menor absentisme o conductes més innovadores. Salanova, que ha estat presentada per la moderadora de l’acte Montse Sans, com el «principal referent en psicologia positiva d’Espanya», ha analitzat com incideix l’engagement en la generació de treballadors més feliços i productius. En la seva intervenció, ha ofert alguns suggeriments per desenvolupar aquestes connexions en el treball a través d’intervencions des de la psicologia positiva, basades en «saber què fa felices les organitzacions i com ho fan». «La nostra missió és desenvolupar organitzacions que siguin cada vegada més saludables i resilients”, ha destacat.

«Un treballador content no és només aquell que no està cremat, sinó el que està apassionat per la seva feina i la seva manera de vida», ha avançat Salanova, a mesura que ha traçat alguns perfils de treballadors en els quals es mostra major nivell d’engagement en el treball. Així, a mesura que ens fem grans, augmenta la felicitat en el treball, en els dos sexes per igual, depenent del tipus de tasca que es realitzi, ja que es mostren millors nivells en càrrecs directius, emprenedors i treballs relacionats amb l’agricultura o la sanitat. «Aquestes professions comparteixen conceptes com l’autonomia», un dels motors d’un treballador implicat, en el qual es denoten altres característiques com «ser actiu i proactiu, ser capaç de generar el seu propi feedback, tenir valors que s’ajustin a l’organització, voler treballar però sense ser un addicte i ser proactiu també fora de la feina ».

Tots dos ponents s’han felicitat pel fet que cada vegada més empreses apostin per fomentar recursos laborals que augmentin l’engagement, un concepte que «es pot desenvolupar en qualsevol àmbit, encara que no totes les organitzacions estan madures per a fer-ho», ha puntualitzat Salanova. En fomentar aquest ambient laboral positiu, els estudis presentats en l’esmorzar de treball mostren conceptes com autonomia, amor pels companys, oportunitats d’aprenentatge, bona pràctiques, lideratge i factors personals com autoeficàcia, optimisme, emocions positives, capacitat de resiliència, creixement posttraumàtic o responsabilitat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: