Maria España demana frenar el veto als cotxes al centre de Castelló amb les càmeres perquè en plena crisi no és moment d’espantar clients

La regidora del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Maria España demana retardar l’entrada en vigor de el sistema de control i dissuasió per videocàmeres i que sancionarà els vehicles que creuin pels carrers de el centre, al menys per ara, mentre duri la pandèmia . “Apel·lem a la sensibilitat de l’alcaldessa, Amparo Marco, i del seu equip de govern perquè reaccionin. En plena crisi de l’Covid, les prioritats envers els castellonencs haurien de ser unes altres, allunyades de fins recaptatoris com la que l’Ajuntament posarà en marxa el proper dimarts “, assenyala.

A partir d’el 16 de febrer s’activaran 14 càmeres al carrer Major, Enmig, Gasset, Campoamor o Colom, entre d’altres, que identificaran les matrícules dels vehicles que no siguin residents i no comptin amb la pertinent autorització per circular pel centre, procedint a sancionar als seus conductors amb multes de 200 euros. “Una mesura que al nostre judici arriba clamorosament a deshora, perquè mentre els veïns tracten de fer front a el dia a dia amb els seus estalvis i els comerços de centre tracten de sobreviure gairebé sense ingressos, l’Ajuntament segueix entestat a recaptar més i més cada dia “, lamenta Espanya.

“Els nostres comerços es moren. En plena pandèmia, amb l’hostaleria completament tancada i les botigues a menys de mig gas, el que menys necessiten són més mesures dissuasòries que espantin encara més a la clientela d’uns negocis i uns professionals que ho estan passant molt malament, no és moment de que l’alcaldessa els posi una altra soga a coll perquè els acabarà d’estrangular “, apunta.

L’edil Popular assegura desconèixer els criteris que el govern d’Amparo Marco s’ha tret del barret de copa per implantar ara, de la nit al dia, i en plena pandèmia, una mesura que comprota fins recaptatoris, “creiem que els vehicles ja respecten les normes de circulació, evitant transitar pel centre si no és necessari per accedir a un pàrquing públic o privat “.

En aquest sentit Espanya demana endarrerir l’entrada en vigor d’aquesta mesura perquè, a més, “tampoc hi ha hagut per part de govern d’Amparo Marco una campanya d’informació massiva als castellonencs, de manera que molts s’assabentaran quan ja els hagi arribat la multa a casa, fins i tot els panells informatius són il·legibles a la vista dels conductors “, explica. “És moment de fer pinya, de mostrar empatia i sensibilitat amb els que pitjor ho estan passant a conseqüència d’aquesta crisi, l’equip de govern ha de vetllar pels veïns i no estar pensant en com sagnar les seves butxaques”, apunta.

Maria Espanya recorda que a l’afany recaptatori d’aquest govern tripartit és evident, “tenim la Zona Blava funcionant com sempre tot i que els comerços tanquen a les 18.00h per les restriccions imposades per la pandèmia, amb les incomoditats que a més causa als residents que podrien gaudir de més hores d’aparcament gratuït “.

“Des del PP vam aconseguir forçar el govern tripartit a estudiar l’ajust de l’horari de la Zona Blava, per no pagar de més quan no té sentit. Va ser arran d’una proposta dels populars a la comissió informativa, a primers de mes. Mentre el govern municipal ni tan sols s’ho havia plantejat, perquè evidentment li va molt bé seguir recaptant diners d’aquest sistema d’aparcament, vam aconseguir arrencar-los el compromís de revisar els horaris de pagament per estacionament al centre “, recorda Espanya.

I tot perquè els Populars es van fer ressò de les queixes veïnals, “cosa que no va amb el govern d’Amparo Marco. De nou ens trobem amb una mesura imposada, la qual entrarà en vigor el dimarts 16 de febrer, que només va a beneficiar a l’Ajuntament mentre els veïns van a deixar-se els diners en multes, veient com el tripartit colpeja de manara innecessària a les economies familiars , ja de per si afectades per la pandèmia “, conclou Maria España

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: