Marco potencia CastellóCREA i ressalta els 7,2 milions de pressupost per a polítiques d’ocupació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la jornada formativa d’ocupació sobre Projectes experimentals, que ha tingut lloc en el centre de formació Tetuan XIV. Una jornada en la qual Marco ha posat en valor “el treball de CastellóCREA com a projecte experimental que s’articula en el Pla Estratègic d’Ocupació, generant ocupació, oportunitats, futur, qualitat de vida i benestar per a la ciutadania”.

En aquest sentit, cal destacar les polítiques de foment de l’ocupació impulsades des del 2015, entre les quals destaquen “el reforç de les línies pressupostàries en matèria d’ocupació, que han experimentat un increment d’un 600% respecte a la despesa pública dels governs anteriors”, segons ha destacat Marco. De fet, dels 1,5 milions d’euros de pressupost per a ocupació destinats en 2015 s’ha passat als 7,2 milions del 2022.

Respecte al Pla Estratègic d’Ocupació, la segona edició de la qual s’està ultimant “suposa una eina eficaç per a l’Ajuntament, ja que ens permet atendre les necessitats del teixit productiu i ofereix possibilitats d’ocupació”, ha detallat Marco. Aquest pla, “que ens permet definir de manera òptima les accions a desenvolupar en matèria d’ocupació per a augmentar l’efectivitat de les nostres polítiques”, segons ha destacat l’alcaldessa, es recolza en quatre eixos. Aquests són la governança local participativa i el model de ciutat oberta, innovadora, sostenible i inclusiva; l’impuls a la cultura emprenedora, el talent, el coneixement i la innovació; la promoció de l’ocupació de les persones (orientació, formació i intermediació); i les empreses i el sistema productiu local.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, per part seua, ha apuntat les principals innovacions que aporta CastellóCREA, com “una estructura estable que ens permet atendre les necessitats del teixit productiu i de les persones desocupades, processos de creació i intercanvi de coneixement i dispositius de control, seguiment i avaluació”.

En la jornada formativa de hui, s’ha fet una visita al centre municipal de formació Tetuan XIV i els seus espais formatius en diferents especialitats: hort ecològic; fusta i moble; soldadura i fusteria metàl·lica; obra de paleta; electricitat; manteniment i instal·lacions calorífiques; i ceràmica. Després de l’obertura a càrrec de l’alcaldessa, s’han desenvolupat quatre ponències: Els Pactes per l’Ocupació, Pla Avalem Territori, a càrrec de Jorge Hermosilla, coordinador acadèmic del projecte Avalem de la Universitat de València; Projectes experimentals a la província de Castelló, de Vicente Budí, de l’Institut Interdepartamental de Desenvolupament Local de l’UJI: el Pacte local per l’ocupació de Castelló, CastellóCREA, a càrrec de la tècnica d’ocupació de CastellóCREA Rosana Segura; i Acord Territorial per l’Ocupació d’Els Ports, per José Miguel Centelles, coordinador de l’Acord Territorial per l’Ocupació d’Els Ports. També han intervingut sindicats i ha clausurat el director territorial de la Conselleria d’Economia Sostenible, Josep V. Andrés.

Informació i Foto: Ajuntament de Castello

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: