Marco i la CEV advoquen per fer un front comú per a ajudar al taulell davant la crisi energètica

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit hui amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a la província de Castelló, Luis Martí, amb qui ha abordat la situació de la indústria ceràmica davant la crisi energètica. “Hem compartit la nostra preocupació pel sector ceràmic i hem coincidit en la necessitat de sumar forces i fer un front comú a la nostra província per a buscar solucions als problemes que travessa la principal indústria castellonenca i una de les més importants i capdavanteres d’Espanya”, ha explicat l’alcaldessa. “El sector ceràmic representa el 3 per cent del PIB nacional i dona ocupació a més de 17.000 persones, per la qual cosa és necessari atallar la situació actual per a protegir la nostra indústria, als treballadors i a les famílies”, ha detallat Marco.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat als responsables de la confederació empresarial que la setmana passada ja va traslladar en Faenza (Itàlia), tant a l’eurodiputada Elisabetta Gualmini, actual presidenta del Fòrum de la Ceràmica del Parlament Europeu, com a Giovanni Savorani, president de Confindustria Ceràmica (l’associació homòloga a Ascer), la necessitat de donar una resposta comuna europea a la problemàtica a la qual s’enfronta el sector ceràmic derivada de la crisi energètica. “Castelló és la capital de la província ceràmica, en el sector de la qual treballen molts veïns i veïnes de la capital, i és necessari conjuminar esforços per a impulsar-ho en aquests moments tan complicats”, ha ressaltat.

Així mateix, Marco ha posat l’accent en el paper de Castelló com a primer municipi espanyol que va entrar a formar part de la Ruta Europea de la Ceràmica, “que ens serveix d’altaveu per a traslladar les necessitats de la indústria”. A més, la primera edila ha posat en valor en la trobada amb la CEV el treball de l’Ajuntament per a impulsar el nou Pla General, “l’aprovació definitiva del qual de la part detallada s’està ultimant i que ens permetrà atraure inversió i fomentar l’activitat industrial”.

Per part seua, el president de CEV Castelló ha incidit en la preocupació per la crisi energètica i en la necessitat de prendre decisions estructurals que permeten impulsar el sector ceràmic assentat a la província. En aquesta línia, ha recalcat la importància d’impulsar accions comunes que ajuden al taulell, quan el 57 per cent del gas de tota la indústria de la Comunitat Valenciana i el 8 per cent del conjunt del país, es consumeix en el sector ceràmic.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: