Marco Di Vaio es el jugador italià que mes gols ha marcat al ValenciaCF

Informació i Foto: http://www.valenciacf.com

Marco Di Vaio és el jugador italià que més gols ha marcat al València CF, amb 14 gols en totes les competicions (11 en Laliga, 1 Supercopa Europa, 1 a la Champions i un altre a Europa League), uns registres que està molt a prop de igualar Simone Zaza, que actualment suma 12 gols. Hem conversat amb Marc Di Vaio, que en l’actualitat exerceix de Team Manager al Bolonya FC, i segueix tenint molt d’afecte cap al València CF, desitjant-li que torni a la Champions.

– Què és de Marco Di Vaio ara?

Treball entre el club, com Dirigent, i el primer equip. Vaig començar a treballar quan vaig deixar el futbol després 2015 perquè el president nostre de Mont-real (Canadà) on vaig acabar de jugar va comprar el Bolonya, em va preguntar de començar a treballar amb ell aquí i vaig començar com Team Manager, és un paper molt senzill, diferent, tinc la responsabilitat de tot el primer equip, de tot el que necessita durant la temporada, i també la relació entre el club i el primer equip; jugadors, entrenadors, Director Esportiu. És un paper de gran responsabilitat per a mi que m’encanta.

– Va marcar 14 gols en la seva etapa al València CF (temporades 2004.05 i 2005.06), ¿quins records té?

Boníssims records, quan vaig arribar ho vaig fer iusionado per quedar-me molt més temps perquè en el moment en què vaig arribar amb la resta de companys italians era un equip que havia guanyat la Lliga i la Copa de la UEFA, jugava Champions … Vaig arribar a un gran equip en el que hi havia grans jugadors que jugaven a la selecció, tenia la il·lusió d’iniciar un gran camí junts, però no va ser així. Vaig marcar 14 gols, després va arribar un entrenador que no em volia i va ser difícil acceptar-ho, i vaig decidir anar-me’n, però amb el cor trencat perquè jo i la meva dona volíem quedar-nos molt més temps a València.

– Va arribar i va marcar a la Supercopa d’Europa, el seu primer gol oficial. ¿Començar amb bon peu és important per a un davanter?

Vaig començar molt bé aquella temporada, amb el gol de Supercopa, vaig marcar a la Lliga, vaig començar molt bé. Després va ser més complicat perquè vaig treballar poc en aquesta pretemporada, vaig anar amb la selecció a l’Eurocopa de 2004, vaig arribar de les vacances i el València CF em va fitxar, de seguida vam viatjar al Japó i vam començar a jugar, vaig treballar poc i això em va costar durant la temporada en els mesos centrals, però vaig acabar bé, marcant. Estava millor físicament, vaig acabar marcant i jugant molt millor. No va ser una temporada fàcil per a l’equip ni per a nosaltres.

– ¿Segueix l’equip quan pot o amb les seves noves tasques és més complicat?

A Itàlia ho fan sempre per televisió, sé que el València CF no va tenir un període fàcil, ara va pujar i va tornar a ser un equip important, veig la gent il·lusionada a l’estadi de Mestalla. Sé que volen fer coses importants com abans, estic content per això.

– ¿Què li sembla Zaza com a davanter?

És un jugador diferent a mi, té altres característiques però ho està fent bé, estic content per ell. Com a aficionat del València CF, fer-ho bé aquí és important perquè és una etapa fonamental per a ell, estic content perquè això li pot donar la possibilitat de tornar a la selecció.

– ¿En què s’assembla a Di Vaio?

Sí, en què no tenim pèl (rialles), és esquerrà com jo, juga com a davanter centre, treballa moltíssim, li agrada jugar també amb l’esquena a porteria, podríem jugar junts perquè tenim característiques diferents.

– Quina característica és la que més li agrada de Simone?

– Les ganes que té cada vegada que juga, de marcar, d’ajudar l’equip, el sacrifici que fa … tot això.

– És complicat per a un davanter italià triomfar a Espanya? Tot i que ha començat la temporada amb sis gols en set partits.

És diferent per a mi, és semblant a Itàlia perquè no és fàcil, és una lliga molt complicada i difícil, però respecte a Itàlia trobes més equips que volen jugar, llavors els espais de vegades són més amplis i això ho pot aprofitar si el jugador té la sort de jugar en un equip important com el València CF. Es pot aprofitar d’això. Durant l’any per a mi, en alguns partits no és que sigui més fàcil, però tens més espais que a Itàlia, on el futbol és més tàctic, i alguns partits són més difícils, en ser més tancats. A Espanya l’actitud dels equips i dels aficionats és veure jugar sempre, es que els equips intenten jugar sempre sigui el Reial Madrid, el València CF, el Vila-real CF … tots els equips volen jugar i moltes vegades trobes més espais, i això per un davanter amb la meva qualitat podia trobar més espais, tenir més oportunitats de gol i marcar.

– Creu que Zaza hauria d’anar a la selecció?

És complicat, perquè quan comences amb un grup nou que treballa al costat un any abans del Mundial o de l’Eurocopa no és fàcil, però si segueix marcant segur que va a tenir l’oportunitat de tornar a la selecció.

– És més difícil anar a la selecció italià quan juga en una altra Lliga?

No,

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: