Marciano Gómez: “La creació d´una Direcció General pròpia demostra l´aposta del Consell per enfortir l´Atenció Primària”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha definit l’Atenció Primària com a “eix vertebrador del nostre sistema sanitari i per millorar-ne l’efectivitat cal enfortir-la, millorant els seus recursos i innovant en l’àmbit de l’organització”.

Per al màxim responsable de la sanitat valenciana, el primer pas dʻaquest procés “ha estat la creació dʻuna Direcció General de la qual dependran directament totes les direccions dʻAtenció Primària dels departaments de salut i amb una estratègia pròpia i un pressupost” diferenciat, que incrementarem de forma significativa en els propers pressupostos”.

El titular de Sanitat ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració del 45è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN), que se celebra a València els dies 18 al 21 d’octubre, coincidint amb el 50è aniversari de la societat.

En aquest sentit, Marciano Gómez ha recordat que s´està treballant en la redefinició d´un nou Marc Estratègic Valencià per a l´Atenció Primària i Comunitària, ja que en el realitzat pel govern anterior “no es van tenir en compte les aportacions de les principals societats científiques d’atenció primària”.

“La Generalitat Valenciana -ha continuat el Conseller-, s’ha proposat potenciar el prestigi professional del col·lectiu que treballa a Atenció Primària, millorant la gestió dels recursos, integrar-la amb l’atenció hospitalària, a través de la coordinació entre els dos nivells assistencials”, ha ressaltat.

Estructurar funcions

La jerarquització i la desburocratització de l’Atenció Primària, així com la fidelització dels professionals, especialment en zones de difícil cobertura, i dels MIR, són algunes de les línies estratègiques d’aquesta nova Direcció General.

D’aquesta manera, el titular de Sanitat ha recordat que “pretenem convertir els coordinadors mèdics dels centres d’Atenció Primària en caps de servei i de secció, segons les dimensions del centre, llocs als quals s’accedirà per concurs oposició i la continuïtat del qual serà avaluada cada quatre anys”.

Així mateix, el Conseller ha destacat que “demanem una major implicació del Ministeri perquè augmenti el nombre de places MIR a les especialitats de Medicina de Família i Pediatria, alhora que hem contactat amb diverses universitats perquè incloguin una assignatura de Medicina de Família i Comunitària”.

Redefinir les ràtios per professional, incloent-hi variables com la freqüentació, l’edat, la morbiditat dels pacients i revisar les quotes sobre la base de la demanda i l’activitat professional dels equips són altres de les línies estratègiques de la nova Direcció General d’Atenció Primària.

Finalment, Marciano Gómez ha destacat que “facilitarem l’accés a les exploracions complementàries per tal de reduir les demores i afavorir l’accés a totes les exploracions diagnòstiques amb evidència científica i informar els sanitaris d’Atenció Primària”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: