Marciano Gómez: “La col·laboració amb els municipis és essencial per enfortir la salut pública”
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha ressaltat la importància que té “la col·laboració entre l´administració autonòmica, en aquest cas la Conselleria de Sanitat, amb els municipis per poder establir línies estratègiques orientades a enfortir la salut pública”.
En aquest sentit, el conseller ha recordat que la Conselleria de Sanitat manté una xarxa de col·laboració amb gairebé 300 municipis de la Comunitat Valenciana adherits, amb lobjectiu de promoure i desenvolupar accions de promoció de la salut a nivell local.
Marciano Gómez ha assistit a la reunió “Ciutats saludables: millorant la salut, l’equitat i la sostenibilitat des de l’àmbit local”, un acte en què també hi han participat el ministre de Sanitat, José Manuel Miñones i l’alcaldessa de València, Maria José Català.
Durant la seva intervenció, Gómez ha indicat la necessitat establir sinergies entre l’àmbit autonòmic i l’àmbit local amb la finalitat de posar en marxa accions conjuntes que permetin generar salut. D’aquesta manera, “el que aconseguim mitjançant aquesta col·laboració és reduir les desigualtats, facilitar un accés equitatiu als programes de salut i incrementar la participació de la ciutadania”, ha manifestat.
En definitiva, “ens ajuden a construir un sistema sanitari més equitatiu per a tota la població independentment del lloc on resideixi”, ha destacat.
Promoció de la salut a nivell local
La Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció General de Salut Pública, compta amb nombroses línies dactuació centrades en la prevenció, així com en la promoció i educació per a la salut. A més, hi ha una estreta col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) i les entitats locals de la Comunitat Valenciana.
La xarxa de municipis que s’han adherit als programes de salut a nivell local permet la posada en marxa de projectes de diferent índole amb l’objectiu de millorar la salut en tots els àmbits. D’aquesta manera, s’estan duent a terme tant projectes enfocats a ampliar els entorns saludables com altres orientats a fomentar la lactància materna o per reforçar la importància de la vacunació a barris vulnerables, entre d’altres.
Es tracta d’un treball conjunt en què agents de salut pública i actius de salut a nivell local col·laboren estretament per poder dirigir i fer arribar les polítiques de salut a totes les persones, a totes les etapes de la vida ia tots els entorns; com són l?escolar, familiar, laboral o municipal.
Informació i Foto: Generalitat Valenciana