Marciano Gómez anuncia que les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx es reprendran a principis d’any

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat que les obres del nou bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx es reprendran a principis d’any.

El conseller ha visitat l’hospital il·licità per presentar el nou gerent del departament de salut Elx-Hospital General, Andrés Navarro Ruiz, així com la resta de l’equip directiu. Així mateix, ha mantingut una reunió amb els professionals del departament per explicar les principals línies d’actuació que es duran a terme per garantir una atenció sanitària de qualitat i conèixer de primera mà i intercanviar opinions del personal.

En aquest sentit, Marciano Gómez ha manifestat la necessitat de donar un impuls a les obres de millora que s’estan fent en aquest departament de salut. “Quan arribem a la Conselleria de Sanitat, ens trobem amb la paralització de l’obra del nou bloc quirúrgic de l’hospital d’Elx, que únicament estava executada en un 15%, per això estem agilitzant tots els tràmits administratius perquè es pugui reprendre com més aviat millor” , ha indicat el conseller.

Per això, els pressupostos de 2024 contemplen una partida de més de 13,6 milions d’euros, “cosa que ens permetrà arrencar les obres com més aviat millor, i des de la setmana que ve es remetran al Ple del Consell els expedients necessaris per avançar en la tramitació” ha concretat Marciano Gómez.

Les obres del nou bloc quirúrgic van començar amb una inversió inicial prevista el 2019 de 6 milions d?euros, que finalment ha ascendit a un total de 17 milions d?euros. “Tot això -ha afegit el conseller- ha estat fruit de la mala gestió de l’anterior govern en matèria d’infraestructures, que ha generat no només malestar als ciutadans sinó falses expectatives, en permetre que obres que es van iniciar fa anys només en tinguin un % executat avui dia”.

Les obres del nou bloc quirúrgic de l’hospital d’Elx signifiquen una actuació important per al departament, ja que permetrà triplicar l’espai destinat a l’àrea quirúrgica. En concret, passarà de tenir un espai quirúrgic de 1.650 m2 i dotat amb 8 quiròfans, a disposar d’un espai total de 5.530 m2 amb 12 quiròfans.

D’aquesta manera, “la seva posada en marxa suposarà una modernització de tot el bloc de cirurgia i incrementarà l’activitat quirúrgica que es realitza en aquest centre, cosa que beneficiarà clarament els pacients assignats a aquest centre hospitalari”, ha informat Marcià Gómez.

Jornada de 35 hores setmanals reals

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha traslladat als professionals la proposta de jornada de 35 hores setmanals reals. En aquest sentit, ha assenyalat que “aquesta jornada consisteix en 35 hores setmanals per al torn ordinari, que comprendran de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, de manera que es pugui conciliar la vida familiar i laboral i el descans de 48 hores a la setmana. Amb l’acord del Botànic, la jornada setmanal seguia sent de 37,5 hores”.

Pel que fa als professionals que fan el torn rodat, disposaran dels beneficis d’una jornada de 35 hores en reduir de manera proporcional la jornada anual fins que es quedi en 1.512 hores l’any.

Per això, Marciano Gómez ha emfatitzat que aquest acord “sí recull de forma real la jornada de 35 hores, no com el que va pactar el govern anterior el 8 de març, en què es contemplava una reducció d’11 jornades anuals fins al 2025; però mantenint els horaris setmanals actuals i incloent-hi els dissabtes”. “Per tant, no recollia una reducció de jornada real a 35 hores, sinó una reducció del nombre de jornades a l’any, sense respectar la conciliació ni el descans de 48 hores del personal”, ha continuat.

Centre de salut Elx-Travalón

Així mateix, en el marc de millora d’infraestructures sanitàries a Atenció Primària, està previst per a l’any 2024 una partida pressupostària de gairebé 2 milions d’euros per a les obres del nou centre de salut Elx-Travalón.

A més, “la previsió és que aquest centre estigui finalitzat l’any 2026, ja que compta amb un pressupost de gairebé 8 milions d’euros per posar-lo en marxa”, ha detallat el conseller. Es tracta d’un nou centre que disposarà d’àmplies consultes mèdiques i infermeria, sales d’espera i àrees específiques per a determinades unitats i serveis.

D’altra banda, Marciano Gómez ha ressaltat la importància d’invertir en Atenció Primària, “un dels compromisos que ens hem proposat des de l’inici, ja que és la primera baula en l’atenció als pacients”. En aquest sentit, la Conselleria de Sanitat preveu una inversió l’any vinent de 250.000 per a la millora del centre de salut Elx-San Fermín.

Nou equip directiu d’Elx

El nou equip directiu del departament de salut d’Elx-Hospital General està format per Andrés Navarro Ruiz com a nou gerent, Jaume Sastre Barceló com a director Mèdic, Francisco Carrasco Agulló com a director d’Infermeria, Jorge José Guijarro Esclapez com a nou director Metge d’Atenció Primària, Manuela Ibarra Rizo com a directora d’Infermeria d’Atenció Primària i Teresa Alonso Romero com a directora Econòmica.

El conseller de Sanitat ha destacat la professionalitat de tots els membres de lʻequip directiu, “professionals que ja són coneixedors de lʻàmbit assistencial i capacitats per assumir el repte dʻoptimitzar lʻatenció sanitària i garantir la qualitat assistencial per a la població del departament de salut dʻElx” ”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d