Macián: «La imputació de Brancal l’enfronta a la realitat d’una dimissió que es nega a assumir»

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Juanjo Pérez Macián, ha assenyalat que «la imputació de Brancal l’ha posat davant de la dura realitat d’haver de renunciar a les responsabilitats de Govern que Marc li va delegar» i afegeix que «no assumir aquesta realitat col·loca a la vicealcaldessa a la deriva entre la incoherència i la hipocresia política d’un Compromís que manté avui el contrari del que defensava fa només cinc anys en matèria de transparència, dignitat i exemplaritat públiques».

La vicealcaldessa està sent investigada en el Jutjat número 2 de Castelló que instrueix diligències per la presumpta comissió de delictes de malversació de cabals públics i falsedat documental, i davant el que ja va haver de prestar declaració com investigada el passat mes de juliol juntament amb el també investigat secretari autonòmic Enric Nomdedéu.

L’afirmació Macián no és gratuïta sinó que es basa en les paraules pronunciades pel llavors portaveu de Compromís a l’oposició Enric Nomdedéu en el ple extraordinari celebrat el 13 de maig de 2013 a arran de la imputació del llavors alcalde Alfonso Bataller -que va ser desimputado- que va dir:

«Acabi amb 1 Epíleg. El pasado 27 d’abril, és a dir, fa exactament dotze mesos, Abans de la imputació del senyor Bataller, vaig defensar en nom del meu grup 1 Moció que proposava afegir al Codi de Bon Govern dels Membres Corporatius de l’Ajuntament de Castelló 1 Apartat paper qual Tots nosaltres assumirem el compromís ètic de dimitir si resultàvem imputats per conseqüencia de la nostra activitat pública «. Nomdedéu va continuar dient: «La senyora Brancal i jo MATEIX haviem assumit eixe compromís Davant de notari». I va acabar amb les següents paraules:

«Eixe era el Nostre compromís ètic fa 1 any i des d’eixa Posició demanem senyor alcalde que faça el MATEIX i presenti la dimissió.

Que quedi ben clar que no l’acusem de res; sabem que olla ser desimputat en el trancurs del Procés PERÒ considerem que Abans de la Seua imputació i seguim Considerant ara després de dir la Seua imputació, que l’exemplaritat en la vida pública global és Molt més important que la particular cursa de cadascún d’nosaltres » .

El portaveu ha manifestat que «només des de la més absoluta hipocresia, incoherència i indignitat poden aferrar Nomdeneú i Brancal als seus càrrecs i no presentar tots dos la seva dimissió». En aquest sentit, ha afegit que «per més que forcin interpretacions, és totalment insostenible pretendre seguir al capdavant de les seves responsabilitats polítiques que fa només uns anys mantenien les afirmacions que mantenien amb la sola diferència que llavors eren a l’oposició i ara són els que governen. Per això el Grup Municipal Popular és rotund en afirmar que tots dos haurien d’haver dimitit ja «.

 

 

 

 

Informació i Foto: www.ppcastellon.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: