L’UJI rep els xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acolliment a Castelló de la Plana

La recepció ha tingut lloc el 22 de juliol a l’edifici de l’Escola de Doctorat i Consell Social a càrrec de Francisco Fermín Mallén Broch, director de l’Oficina de Relacions Internacionals. Les representants de les associacions de solidaritat i suport al poble sahrauí juntament amb les famílies acollidores han agraït la bona disposició de l’UJI com a lloc de referència per a facilitar el procés de trobada de les famílies i els xiquets i xiquetes.

Malgrat les dificultats derivades de la pandèmia, aproximadament 100 xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats sahrauís, situats a Tindouf (Algèria), s’han desplaçat fins a la Comunitat Valenciana per a ser acollits durant els mesos de juliol i agost. D’aquesta manera, evitaran durant aquests mesos les altes temperatures del desert (50 °C), i les precàries condicions de vida en els seus campaments. Aquesta labor s’emmarca dins del programa «Vacaciones en paz» i ha sigut possible gràcies al treball que duen a terme totes les associacions de col·laboració, solidaritat i ajuda al poble sahrauí i el compromís de moltes famílies solidàries.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: