L’UJI lliura el premi Manel Garcia Grau a Berna Blanch Chirivella

La Universitat Jaume I lliura avui dissabte 17 d’octubre el premi de la vuitena edició del premi Manel Garcia Grau de poesia a Berna Blanch Chirivella pel seu poemari Dolmen. L’acte tindrà lloc a les 20 hores a la Plaça Santa Clara en el marc de la segona edició de la Plaça del Llibre a Castelló.

A l’acte està prevista la participació de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; Jesús Figuerola, de Perifèric Edicions, i Aina Garcia-Carbó, presidenta d’El Pont.

El Premi Manel García Grau de Poesia, que convoca la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’editorial Perifèric, pretén honrar la memòria de l’escriptor, activista i professor de Filologia de la Universitat Jaume I, qui va morir en 2006 en plena maduresa creativa.

Literàriament Dolmen vol ser un interrogant, un acostament; és la recerca de l’essència humana a través de la percepció de l’instant, un voler entendre la vida des de l’observació de l’entorn i la comunió amb tot allò que ens volta. És un poemari profundament sentit i treballat, un remoure el solatge de les sensacions, un voler entendre amb les ferramentes del llenguatge i la intuïció la pròpia consciència d’existir.

Berna Blanch va nàixer fa cinquanta-dos anys a Catarroja. Va ser un dels fundadors del Cercle Poètic Argila de l’Aire. Fou coeditor de la revista de creació Diàfora. Guanyador, entre altres, de diversos premis literaris com ara el Ibn Jafadja, Ciutat d’Alzira, el Benvingut Oliver de Catarroja, el Ciutat de Torrent, o el Joan Perucho, Vila d’Ascó.

Ha publicat en diverses editorials (Bromera, Tabarca, Meteora, Tandem, Onada, El petit editor, etc) fins a hui, dotze poemaris i dos novel·les. Els més recents Espiga, Pol·len, De la Transparència, Amb Línies Vives i més recentment, Albuferenc, un recull temàtic sobre l’Albufera. En prosa ha publicat la novel·la de gènere fantàstic Apunts d’altres móns, guanyadora del XXVII Certamen Vila de Puçol (Ed. Onada 2012) i la novel·la de narrativa juvenil Presències (Ed. Tabarca 2014).

 

 

 

 

Informació i Foto: UJI

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: