L’UJI.>LAB d’Espaitec llança el cicle de tallers en impressió 3D «Entra en l’era de la impressió digital» per a 2022

L’UJI.>LAB d’Espaitec, a través del seu laboratori de prototipat FabLab, ha llançat el cicle de tallers de formació en impressió 3D «Entra en l’era de la impressió digital» per a l’any 2022. La proposta formativa, emmarcada dins del conjunt d’accions dutes a terme en l’UJI.>LAB, constarà de diferents tallers de diversos nivells (iniciació i avançat) en els quals s’adquiriran des de coneixements bàsics com el muntatge i funcionament d’una impressora 3D Ender, fins a continguts més avançats com les estratègies a seguir per a la impressió de materials tècnics.

El cicle de tallers està dirigit a tota la comunitat de la Universitat Jaume I (alumnat, PDI, PAS, personal investigador, etc.), i són gratuïts per a promoure l’adquisició de competències en l’àmbit de la impressió 3D. Els requisits per a poder accedir als tallers són estar matriculat en el curs 2021-2022 en algun dels graus, màsters o programes de doctorat de l’UJI (estudiantat), o mantindre una relació laboral contractual l’any 2022 amb la Universitat Jaume I (PDI, PAS, personal investigador o un altre tipus de personal laboral).

El primer dels tallers, «Taller d’impressió 3D amb filament iniciació», ja es va dur a terme els dies 8 i 9 d’abril. Les dues jornades del taller es van centrar en l’adquisició de coneixements bàsics sobre el programari Cura i en els components integrants d’una impressora 3D de filament, així com el muntatge d’una impressora 3D Ender i impressió d’un prototip amb aquesta.

Cicle de tallers «Entra en l’era de la impressió digital»
Els tallers que es realitzaran en les pròximes dates són: «Taller d’impressió 3D amb filament Avançat I» els dies 6 i 7 de maig; «Taller d’impressió 3D amb filament Avançat II» el 13 i 14 de maig; «Taller d’impressió 3D amb filament Firmaware» el 20 i 21 de maig. La formació es desenvoluparà els divendres de 15.30 a 18.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 12.30 des de la Sala Multiusos d’Espaitec 2.

UJI.>LAB i el seu laboratori de prototipado (FabLab)
El projecte UJI.>LAB posa a la disposició de l’estudiantat, professorat i grups d’investigació de la Universitat Jaume I un espai per a dinamitzar la generació d’idees innovadores, vinculada al paradigma desafiament-solució, amb una estratègia multidisciplinària, és a dir, sota un prisma de 360º. Per a això incorpora un conjunt de mecanismes que permetran materialitzar les propostes de la comunitat universitària, com per exemple el FabLab, un entorn per al prototipatge de projectes que tinguen com a resultat un producte tangible. Per a aconseguir-ho es compta amb la tecnologia més avançada en Impressores 3D, Impressores de Resina, Talladores/gravadores Làser, Traçadors de Tall, CNC de Precisió i CNC per a grans formats.

UJI.>LAB facilita la implementació de projectes cocreatius, és a dir projectes en els quals s’incorpora a l’usuari final en el seu disseny, incorporant les més innovadores metodologies impulsades per European Network of LivingLabs (ENOLL). El recurs al Fablab i a l’entorn cocreatiu està obert a treballs de fi de grau i de fi de màster o una altra índole de projectes.

La posada en marxa del projecte UJI.>LAB ha sigut possible gràcies al finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en la seua primera fase durant l’any 2019, i a l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) en posteriors fases des del 2020 fins a l’actualitat.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: