L’UJI inicia una sèrie de seminaris internacionals sobre les viles marítimes en l’occident romà

L’Àrea d’Història Antiga i el grup de recerca Antiqua del Departament d’Història, Geografia i Art ha organitzat per als dies 16 i 17 de desembre de 2021 a la Universitat Jaume I de Castelló el primer seminari internacional «Villas marítimas. Evolución, transformación y final en el occidente romano», finançat per la Generalitat Valenciana, la primera de diverses reunions científiques sobre aquesta temàtica que es realitzaran a l’UJI durant els pròxims anys.

El seminari inicia el seu recorregut amb la participació de professorat universitari i personal investigador d’institucions de reconegut prestigi nacional i internacional com Giulia Baratta de la Università di Macerata (Itàlia); Annalissa Marzano de University of Reading (Regne Unit); Darío Bernal Casasola de la Universitat de Cadis; Manuel Olcina Doménech del MARQ d’Alacant; Marta Prevosti de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Marc Mayer Olivé de la Universitat de Barcelona i Trinidad Pasíes Oviedo del Servei d’Investigacions Prehistòriques de la Diputació de València.

A més, s’ha comptat amb l’estreta col·laboració del Museu Arqueològic de Borriana, el seu director serà l’encarregat de la visita guiada al jaciment arqueològic de Sant Gregori; el Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació de Castelló i l’Institut d’Estudis Catalans. Durant la jornada del divendres també es realitzarà una altra visita al jaciment de Vinamargo a Castelló de la Plana.

Programa

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: