L’UJI i l’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana col·laboraran en activitats formatives i d’investigació i afavoriran estratègies de desenvolupament professional

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la presidenta de l’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (AECV), Esperanza Ferrer, han signat un protocol general en el qual es comprometen a establir, mitjançant convenis específics, les modalitats concretes de col·laboració dins de les àrees en les quals totes dues entitats tinguen interés manifest. L’acte de signatura pública també ha comptat amb la participació del vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo; el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Eladio Collado, i el secretari general de l’AECV, Francisco Faus.

Entre els àmbits de cooperació, es contempla l’impuls a activitats formatives i d’investigació, el desplegament d’estratègies de desenvolupament professional, la cooperació de grups de treball, i l’assessorament mutu junt al desenvolupament de projectes conjunts.

Alcón ha destacat que aquest acord «permetrà reforçar les vies de col·laboració i compartir estratègies per a l’estudi i la millora de l’exercici professional de la infermeria amb la intenció de prestar el millor servei possible a la ciutadania». En aquest sentit, la rectora ha afegit que aquest protocol també «posa de manifest el compromís per fomentar la pràctica infermera d’excel·lència i amb vocació de servei públic».

Per part seua, Esperanza Ferrer ha subratllat «la convicció que l’Acadèmia d’Infermeria ha de formalitzar relacions de col·laboració amb entitats acadèmiques, científiques, professionals i culturals que doten de sentit a l’activitat de l’entitat». Per això, la presidenta de l’AECV ha expressat «la satisfacció de formalitzar l’acord amb la Universitat Jaume I, que respon a un dels compromisos del Pla Estratègic de l’Acadèmia, i que, sens dubte, servirà per a establir un marc de col·laboració beneficiós per a totes dues institucions».

L’UJI i l’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana també preveuen obrir espais de col·laboració en l’intercanvi d’informació de les activitats relacionades i la difusió d’aquelles accions que contribuïsquen al foment i progrés de totes dues institucions. L’execució de les modalitats de cooperació previstes en aquest conveni es concretarà en un programa d’activitats elaborat entre ambdues entitats, per al seguiment de les quals es crearà una comissió mixta composta per representants d’UJI i representants de l’AECV.

L’Acadèmia d’Infermeria de la Comunitat Valenciana és una entitat sense ànim de lucre la finalitat principal del qual és la generació del coneixement i la seua transferència a la societat a través de l’estudi, investigació, difusió, promoció, progrés i desenvolupament de la infermeria com a disciplina científica del camp de les Ciències de la Salut, en qualsevol dels seus àmbits i especialitats, així com l’impuls de la pràctica infermera en benefici de les persones i de la societat.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: