L’UJI commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La Universitat Jaume I se suma un any més a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i lluitar per la visibilitat de totes les realitats i per la inclusió real de totes les persones.

Per a donar més difusió a aquesta efemèride i manifestar el suport de la institució a la diversitat, s’han col·locat banderes multicolor al campus. Així mateix, el Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat ha emès un comunicat recordant el compromís de la Universitat com a espai inclusiu, segur i lliure de discriminació.

D’altra banda, des de la Fundació Isonomia, i en el marc dels convenis amb diversos municipis, ha participat en els actes celebrats a Orpesa i avui, dilluns 28 de juny, ho farà en els actes a Nules, amb la presentació del llibre Les invisibles. Educació afectivosexual des de les ciències socials, a càrrec de Laia Pitarch Centelles, feminista i professora especialitzada en coeducació.

COMUNICAT DIA DE L’ORGULL 2021

Com cada 28 de juny des de 1969, se celebra el Dia de l’Orgull LGTBI, un dia en què es clama a la tolerància, al respecte, a la igualtat, a la llibertat i a la no-discriminació. Un any més, des de la Universitat Jaume I, volem sumar-nos, al costat d’altres institucions d’educació, a la lluita per la visibilitat de totes les realitats i per la inclusió total de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

A la Universitat Jaume I es duen a terme una sèrie d’accions per a visibilitzar els drets del col·lectiu LGTBI amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Concretament, enguany, entre les accions realitzades per Salusex i el Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, destaca l’exposició itinerant «Som així. Quotidianitats lèsbiques» al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Aquesta exposició recull retalls de vida de dones que són doblement invisibilitzades, per ser dones i per ser lesbianes. Igualment, com vam fer el mes de maig passat, mantindrem penjades les banderes en tots els edificis del campus com a símbol del compromís institucional amb la diversitat afectivosexual, el respecte i la tolerància. En aquest sentit, la Universitat, com a espai acadèmic i generador de consciència, no pot quedar-se al marge. Per això volem manifestar de nou el nostre suport a la diversitat afectivosexual i de gènere i, per descomptat, a l’erradicació de qualsevol tipus de discriminació per aquestes o altres raons. Pensem que és important construir universitats com a espais inclusius, segurs i lliures de discriminació.

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: